Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Oboren svjetski rekord u slaganju Rubikove kocke – za 3,13 sekunde (VIDEO)

15 Jun 2023
1 min.
Oboren svjetski rekord u slaganju Rubikove kocke – za 3,13 sekunde (VIDEO)

Maks Park, 21-godišnji Amerikanac postavio je novi svjetski rekord u slaganju Rubikove kocke, oborivši ga za samo 3,13 sekunde.

Prethodni rekord držao je Kinez Јušeng Du koji je 2018. složio Rubikovu kocku za 3,47 sekundi.

Park do sada osvojio preko 400 turnira, a bio je predstavljen i u Netfliksovom dokumentarcu pod nazivom The Speed Cubers in 2020.

Maks je u prošlosti držao nekoliko Ginisovih svjetskih rekorda, u različitim veličinama kocke i ima najbrže prosječno vrijeme za rješavanje Rubikove kocke samo jednom rukom.

Park, koji ima 170.000 pratilaca na Instagramu, dobio je više od milion pregleda obaranja novog rekorda.

Pošto mu je u djetinjstvu dijagnostifikovan umjeren do teški autizam, njegovi roditelji, Šon i Miki, objasnili su u članku iz 2019. da su takmičenje i aktivnost rješavanja Rubikovih kocki način da se Parku pomogne u razvoju, piše Dejli mejl.

RTRS

Povezani članci

Budisavljevićeva spasila petoro djece iz porodice Jerinić

Usljed nečovječnih uslova života u Staroj Gradišci djeca su umirala svakodnevno, a u Zagreb su dolazili iscrpljeni i bolesni. Nijedno dijete nije imalo samo jednu bolest i zato se u Zagrebu umiralo, rekao je Srni Dušan Jerinić, koji je strahote ustaških logora prošao sa svega dvije i po godine Minulo je više od osam decenija […]

OBORENI SVI REKORDI: Takmičenje u ležanju ušlo u 38. dan, a u igri za prvo mjesto još 4 osobe (FOTO)

Takmičenje u ležanju, koje se održava u crnogorskom etno-selu Brežna, danas je ušlo u svoj 38. dan. Dosadašnji rekordi davno su oboreni, a ovakva “izdržljivost” u ležanju iznenadila je organizatore, ali i sve one koji prate ovo simpatično takmičenje. Kako su kazali iz etno-sela Brežna, takmičenje je počelo počelo 18. avgusta, a ukupno je bio prijavljen 21 […]