Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Određen pritvor državljaninu BiH zbog falsifikovane lične karte

28 Januar 2023
1 min.
Određen pritvor državljaninu BiH zbog falsifikovane lične karte

Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, sud je odredio pritvor do 30 dana državljaninu BiH Bojanu S. (45), koji je prilikom legitimisanja kod sebe imao falsifikovanu ličnu kartu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, saznaje Tanjug.

Za Bojanom S. su raspisane dvije potjernice i jedna potraga.

Potjernicu je za njim raspisao Interpol Sarajevo gdje je osuđen na dvije godine zatvora zbog ilegalne trgovine drogom a drugu poternicu Osnovni sud u Ivanjici. Potraga je raspisana i po nalogi Osnovnog suda u Čačku.

Nadležni organi Srbije obavijestili su ambasadu BiH i Interpol o njegovom hapšenju.

Bojan S. je osuđen u Bosni i Hercegovini kao član međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine narkoticima.

Uhapšen je prije dva dana na području Barajeva, kada su pripadnici MUP-a prišli da ga legitimišu, on im je pokazao falsifikovanu ličnu kartu BiH na ime Marko Todorović.

Nezavisne

Povezani članci

Dječaku iz Srbije u Italiji istovremeno urađena transplantacija jetre i bubrega

Dvanaestogodišnjem dječaku iz Srbije urađena je istovremena transplantacija jetre i bubrega u Italiji, saopšteno je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Iz Republičkog fonda su naveli da je dječak u stabilnom stanju i uspješno se oporavlja poslije operacije. “Dječak je organe dobio sa preminulog donora, a prije presađivanja organa nalazio se na dijalizi”, pojasnili su […]

Počelo ljetno računanje vremena, provjerite satove

​Ljetno računanje vremena počelo je noćas pomijeranjem časovnika za jedan sat unaprijed, sa dva na tri sata. Ljetno računanje vremena počinje u BiH posljednje nedjelje u martu u dva sata ujutru, a završava se posljednje nedjelje u oktobru. Ideja o zimskom i ljetnjem računanju vremena zasnovana je na astronomskoj okolnosti da u januaru sunce izlazi […]