Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Oglas za prijem 440 kandidata u profesionalnu vojnu službu

18 Mart 2023
1 min.
Oglas za prijem 440 kandidata u profesionalnu vojnu službu

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara objavilo je oglas za prijem 440 kandidata u profesionalnu vojnu službu u sklopu Oružanih snaga BiH.


Rok za prijavu na ovaj oglas je 30 dana, a potencijalni kandidati apliciraju za posao u početnom činu vojnika s mogućnošću profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri, navedeno je na stranici ovog ministarstva.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu trećeg i četvrtog stepena, a da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina te da ispunjavaju uslove oglasa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

SRNA

Povezani članci

Predstavnički dom usvojio budžet institucija BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je po hitnom postupku Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza prema kojem ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH iznose 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona KM više od prošlogodišnjeg budžeta. “Za” su glasala 23 poslanika, “protiv” je bilo 16, dok uzdržanih nije bilo. Poslanici […]

Nešić nije smijenjen

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić danas nije smijenjen u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Protiv smjene je bilo 14 poslanika, za je bilo 25, dok je jedan poslanik bio uzdržan. Kada je riječ o poslanicima opozicije iz Srpske, Mladen Bosić (SDS) je bio suzdržan, dok su Darko Babalj (SDS) i Branislav Borenović […]