Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Okupljanje učesnika, ali i protivnika Evroprajda, blokiran centar Beograda; Privedena 31 osoba (VIDEO)

17 Septembar 2022
2 min.
Okupljanje učesnika, ali i protivnika Evroprajda, blokiran centar Beograda; Privedena 31 osoba (VIDEO)

Iako je MUP Srbije zabranio šetnju u okviru Evroprajda, kao i drugu šetnju u znak protesta protiv održavanja ove manifestacije u Beogradu, učesnici Evroprajda okupljaju se ispred Skupštine Srbije i kod Ustavnog suda. Takođe, građani koji se protive održavanju Evroprajda okupljaju se kod Hrama Svetog Save i zgrade Narodne biblioteke. Јake policijske snage sa opremom za razbijanjee demonstracija stoje u kordonu u tri reda kod Ustavnog suda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije priveli su danas do 15.00 časova 31 osobu u Beogradu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Iz MUP-a je poručeno da odlučno sprovoditi zakon i neće dozvoliti nasilje na ulicama glavnog grada Srbije, narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.

U centru Beograda je veliki broj pripadnika policije.

Četvorici muškaraca određeno zadržavanje do 48 sati

Više javno tužilaštvo je saopštilo da su četiri muškarca koji su danas šutirali pripadnike Ministarstva unutrašnjuh poslova u Takovskoj ulici ispred Doma Narodne skupštine Srbije zadržani po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zadržavanje do 48 sati odredilo im je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zbog krivičnog djela iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru – ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Zadržani su K. N (30) M. M. (32), M. M. (34) i T. B. (35).

Podsjećamo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će svi biti bezbjedni tokom održavanja Evroprajda.

MUP Srbije zabranio je šetnju u okviru Evroprajda iz bezbjednosnih razloga i odbacio žalbu organizatora na ovu odluku.

Takođe, Upravni sud u Beogradu odbio je tužbu organizatora Evroprajda podnesenu protiv MUP-a zbog odluke o zabrani šetnje.

MUP iz bezbjednosnih razloga nije odobrio ni okupljanje u znak protesta protiv održavanja Evroprajda.

Organizatori Evroprajda su uprkos svemu najavili danas u 17.00 časova skraćenu šetnju od Ustavnog suda, odakle će nastaviti Bulevarom kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina do Tašmajdana, gdje će biti organizovan koncert.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da neće biti tolerisano nasilje na ulicama Beograda, niti će biti nedozvoljene šetnje.

RTRS/RTS

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]