Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Okupljanje učesnika, ali i protivnika Evroprajda, blokiran centar Beograda; Privedena 31 osoba (VIDEO)

17 Septembar 2022
2 min.
Okupljanje učesnika, ali i protivnika Evroprajda, blokiran centar Beograda; Privedena 31 osoba (VIDEO)

Iako je MUP Srbije zabranio šetnju u okviru Evroprajda, kao i drugu šetnju u znak protesta protiv održavanja ove manifestacije u Beogradu, učesnici Evroprajda okupljaju se ispred Skupštine Srbije i kod Ustavnog suda. Takođe, građani koji se protive održavanju Evroprajda okupljaju se kod Hrama Svetog Save i zgrade Narodne biblioteke. Јake policijske snage sa opremom za razbijanjee demonstracija stoje u kordonu u tri reda kod Ustavnog suda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije priveli su danas do 15.00 časova 31 osobu u Beogradu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Iz MUP-a je poručeno da odlučno sprovoditi zakon i neće dozvoliti nasilje na ulicama glavnog grada Srbije, narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.

U centru Beograda je veliki broj pripadnika policije.

Četvorici muškaraca određeno zadržavanje do 48 sati

Više javno tužilaštvo je saopštilo da su četiri muškarca koji su danas šutirali pripadnike Ministarstva unutrašnjuh poslova u Takovskoj ulici ispred Doma Narodne skupštine Srbije zadržani po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zadržavanje do 48 sati odredilo im je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zbog krivičnog djela iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru – ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Zadržani su K. N (30) M. M. (32), M. M. (34) i T. B. (35).

Podsjećamo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će svi biti bezbjedni tokom održavanja Evroprajda.

MUP Srbije zabranio je šetnju u okviru Evroprajda iz bezbjednosnih razloga i odbacio žalbu organizatora na ovu odluku.

Takođe, Upravni sud u Beogradu odbio je tužbu organizatora Evroprajda podnesenu protiv MUP-a zbog odluke o zabrani šetnje.

MUP iz bezbjednosnih razloga nije odobrio ni okupljanje u znak protesta protiv održavanja Evroprajda.

Organizatori Evroprajda su uprkos svemu najavili danas u 17.00 časova skraćenu šetnju od Ustavnog suda, odakle će nastaviti Bulevarom kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina do Tašmajdana, gdje će biti organizovan koncert.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da neće biti tolerisano nasilje na ulicama Beograda, niti će biti nedozvoljene šetnje.

RTRS/RTS

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]