Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Orban: Ostvarena važna pobjeda

10 Jun 2024
1 min.
Orban: Ostvarena važna pobjeda

Mađarski premijer Viktor Orban proglasio je pobjedu svoje stranke Fides na izborima za Evropski parlament i rekao da glasnje pokazuje da je mađarska demokratija živa i zdrava.


Prvi rezultati pokazuju da će Fides i njegovi saveznici iz Demohrišćanske stranke osvojiti 11 mjesta u Evropskom parlamentu sa 44,2 odsto glasova. U prethodnom sazivu zajedno su imali 13 mandata.

“U ratnoj situaciji i u teškoj borbi, ostvarili smo važne pobjede”, rekao je Orban svojim pristalicama i dodao da rezultati potvrđuju politički kurs njegove vlade.

Projekcije pokazuju da je stranka Tisa, koju predvodi Peter Mađar, na drugom mjestu sa sedam mandata, odnosno 30 odsto glasova, što je više od svih ostalih opozicionih partija zajedno.

SRNA

Povezani članci

Stevandić: Deklaracija Svesrpskog sabora početkom jula pred poslanicima

Narodna skupštine Republike Srpske će početkom jula održati sjednicu na kojoj će ratifikovati Deklaraciju Svesrpskog sabora, najavio je danas predsjednik parlamenta Nenad Stevandić. Stevandić smatra da je Deklaracija o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda pravno filigranski izbrušeni dokument koji ima međunarodni karakter i reguliše, ne samo srpske odnose, već i volju Srba da na svjetskoj političkoj […]

Na parkingu u Foči izgorjela tri automobila

Tri automobila izgorjela su na parkingu u Svetosavskoj ulici u Foči, a povrijeđenih nije bilo, potvrđeno je Srni u fočanskoj Policijskoj upravi. Izgorjela su vozila “pežo” koje je u vlasništv K.I, “ford fokus”, vlasništvo lica čiji su inicijali M.S. i vozilo “audi”, čije vlasništvo još nije utvrđeno. Požar je policiji prijavljen noćas u 2.25 časova, […]