Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Orban: Ostvarena važna pobjeda

10 Jun 2024
1 min.
Orban: Ostvarena važna pobjeda

Mađarski premijer Viktor Orban proglasio je pobjedu svoje stranke Fides na izborima za Evropski parlament i rekao da glasnje pokazuje da je mađarska demokratija živa i zdrava.


Prvi rezultati pokazuju da će Fides i njegovi saveznici iz Demohrišćanske stranke osvojiti 11 mjesta u Evropskom parlamentu sa 44,2 odsto glasova. U prethodnom sazivu zajedno su imali 13 mandata.

“U ratnoj situaciji i u teškoj borbi, ostvarili smo važne pobjede”, rekao je Orban svojim pristalicama i dodao da rezultati potvrđuju politički kurs njegove vlade.

Projekcije pokazuju da je stranka Tisa, koju predvodi Peter Mađar, na drugom mjestu sa sedam mandata, odnosno 30 odsto glasova, što je više od svih ostalih opozicionih partija zajedno.

SRNA

Povezani članci

Đurević: Prioritet proširenje kapaciteta vrtića

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je prioritet proširivanje kapaciteti vrtića kako ne bi bilo djece na čekanju. Đurević, koji je danas organizovao prijem za djecu iz obdaništa “Neven”, povodom Nedjelje djeteta, rekao je da svako dijete zaslužuje boravak u vrtiću. “Sve što radimo, radimo zbog djece. Uslovi u vrtiću su na zavidnom […]

Predsjednik Republike: Za dobre odnose Mađarske i Srpske zaslužan i vladika Lukijan (FOTO/VIDEO)

Danas su nesumnjivo dobri odnosi koje imamo sa Mađarskom i njenom zvaničnom politikom, a to je rezultat i rada njegovog visokopreosveštenstva mitropolita budimskog Lukijana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je u Budimpešti prisustvovao jubileju – 40 godina njegove arhijerejske službe. – Pozvan sam u ime Republike Srpske i našeg naroda i zahvalio […]