Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Organizovana šetnja turističkom stazom do vrela Miljacke na Palama

23 Jun 2024
1 min.
Organizovana šetnja turističkom stazom do vrela Miljacke na Palama

U šetnji od “Doline mira” do vrela Miljacke na Palama, koju je organizovala Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, danas je učestvovalo tridesetak ljubitelja prirode zajedno sa djecom.


Direktor Turističke organizacije Igor Ikonić izjavio je Srni da staza, koja nije bila zahtjevna, predstavlja jednu od najljepših pješačkih staza koju su uredili prošle godine od “Doline mira”, preko Golog Korana, do vrela Miljacke.

“Željeli smo da svi ljubitelji prirode uživaju u prirodnim ljepotama opštine Pale, sklapanju novih prijateljstava, druženju, ali i da promovišemo zdrav život i boravak u prirodi, što smo i uspjeli po reakcijama mnogih”, istakao je Ikonić.

On je rekao da je narod oduševljen trasom, i da će Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo nastaviti da radi u ovom pravcu.

Ikonić kaže da im je plan da se maksimalno posvete ljetnoj turističkoj sezoni, promociji turističkih potencijala koju Sarajevsko-romanijska regija ima, pa će naredne sedmice biti organizovano nekoliko kulturno-umjetničkih i sportskih događaja, kao i koncert Dejana Petrovića i “Big benda”.

Šetnja simboličnog naziva “U hodu s prirodom” organizovana je u okviru manifestacije “U susret ljetu”. Za sve učesnike je na vrelu Miljacke organizovan ručak u prirodi./

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu predstava “Kovači”, na Palama film “U ime naroda”

Program manifestacije “Dani Srbije u Republici Srpskoj” biće nastavljen danas u Istočnom Sarajevu, gdje će glumci Narodnog pozorišta iz Užica izvesti predstavu “Kovači”, dok će na Palama biti prikazan film “Ime naroda”, autora Darka Bajića. Film “Ime naroda” biće prikazan u 19.00 časova u sali Kulturnog centra Pale. Filmsku projekciju omogućili su Ministarstvo kulture Srbije […]

Pale: Pomen za radnike “Famos-a” poginule u proteklom ratu

Na Palama će danas biti služen pomen za 28 radnika preduzeća “Famos-Koran”, koji su kao borci Vojske Republike Srpske poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Pomen organizuje Boračka organizacija Pale. U 11.00 časova kod Spomen-obilježja u krugu preduzeća biće služen parastos poginulim radnicima i položeno cvijeće i vijenci, najavljeno je iz opštinske Boračke organizacije.