Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Organizovana šetnja turističkom stazom do vrela Miljacke na Palama

23 Jun 2024
1 min.
Organizovana šetnja turističkom stazom do vrela Miljacke na Palama

U šetnji od “Doline mira” do vrela Miljacke na Palama, koju je organizovala Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, danas je učestvovalo tridesetak ljubitelja prirode zajedno sa djecom.


Direktor Turističke organizacije Igor Ikonić izjavio je Srni da staza, koja nije bila zahtjevna, predstavlja jednu od najljepših pješačkih staza koju su uredili prošle godine od “Doline mira”, preko Golog Korana, do vrela Miljacke.

“Željeli smo da svi ljubitelji prirode uživaju u prirodnim ljepotama opštine Pale, sklapanju novih prijateljstava, druženju, ali i da promovišemo zdrav život i boravak u prirodi, što smo i uspjeli po reakcijama mnogih”, istakao je Ikonić.

On je rekao da je narod oduševljen trasom, i da će Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo nastaviti da radi u ovom pravcu.

Ikonić kaže da im je plan da se maksimalno posvete ljetnoj turističkoj sezoni, promociji turističkih potencijala koju Sarajevsko-romanijska regija ima, pa će naredne sedmice biti organizovano nekoliko kulturno-umjetničkih i sportskih događaja, kao i koncert Dejana Petrovića i “Big benda”.

Šetnja simboličnog naziva “U hodu s prirodom” organizovana je u okviru manifestacije “U susret ljetu”. Za sve učesnike je na vrelu Miljacke organizovan ručak u prirodi./

SRNA

Povezani članci

Šešlija: Uz četiri nove specijalizacije, u Bolnici “Srbija” u proteklih pet godina 43 nova doktora

U skladu sa planom i programom za ovu godinu Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu raspisuje konkurs za četiri specijalizacije. Tokom proteklih pet godina kroz 39 specijalizacija ova ustanova kontinuirano radi na usvaršavanju svog doktorskog kadra što garnatuje opstanak i efikasno funkicionisanje bolnice. Doktorica Olivera Drašković je svojevremeno bila student generacije na fakultetu u Foči , […]

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]