Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Otvorena nova knjižara Zavoda za udžbenke u Istočnom Novom Sarajevu

23 Septembar 2022
2 min.
Otvorena nova knjižara Zavoda za udžbenke u Istočnom Novom Sarajevu

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo otvorio je u danas u ovoj opštini knjižaru, 21. po redu u Republici Srpskoj.

Direktor Zavoda Bojan Đenić rekao je da je Istočno Sarajevo grad koji se najviše i najbrže širi, da su škole i vrtići “tijesni” za đake, tako da je i knjižara koja se nalazi u zgadi Uprave odavno postala mala za građane.

“Zato smo se odlučili da otvorimo još jednu knjižaru. Trudili smo se da ona ima malo drugačiji koncept, da se nađe za svakoga po nešto”, izjavio je Đenić novinarima prilikom otvaranja ovog objekta.

On je dodao da je u ponudi za svakoga po nešto – veliki izbor beletristike, udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje, školski pribor, putni i poklon program, kancelarijski materijal.

Đenić je zahvalio rukovodstvu grada Istočno Sarajevo za veliku podršku koju daje Zavodu za udžbenike, uz nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je Zavod jedna od najznačajnijih institucija u gradu i da daje nemjerljiv doprinos ne samo lokalnoj zajednici već cijeloj Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je Istočno Novo Sarajevo sredina koja se razvija, u kojoj se otvara značajan broj poslovnih objekata, ali ne ovog tipa i da je veoma značajno da tu dolaze ljudi svih generacija.

Ćosić je ubijeđen da Zavod na ovaj način istinski ispunjava svoju misiju – da unaprijedi i obogati život stanovnika u onom dijelu u kom obavlja svoj posao, a nada se i da će u cijeloj Republici Srpskoj otvarati ovakve knjižare.

SRNA

Povezani članci

Lut fest: Gran-pri Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” iz Zrenjanina

Predstava “Dječak i mjesec” Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina osvojila je Gran-pri 23. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” – skulpturu “Zlatna anima” za najbolju predstavu. Žiri 23. “Lut festa” u sastavu predsjednik Bonjo Lungov /Bugarska/ i članovi Nebojša Jovanović /Srbija/ i Mladen Janković /Republika Srpska/ ovu, kao i […]

Izraelci odigrali predstavu “Kad je sve bilo zeleno”

Pozorište “Ključ” iz Izraela izvelo je jutros u Istočnom Novom Sarajevu lutkarsku predstavu “Kada je sve bilo zeleno”, u okviru 23. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”.“Kad je sve bilo zeleno” je neverbalna lutkarska predstava, koju su režirali Dikla Kac i Avi Zlihaliha, za uzrast od pet i više godina koja govori […]