Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Otvorena Ski-staza “Kaćuna” u Kalinoviku

11 Februar 2023
2 min.
Otvorena Ski-staza “Kaćuna” u Kalinoviku

Da je Kalinovik počeo da koristi svoja bogatstva, pokazuje činjenica da je danas otvorena i ski-staza “Kaćuna” , nakon što je u septembru prošle godine rukovodstvo Opštine Kalinovik sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom postiglo dogovor o izgradnji 22 km puta i elektrifikaciji turističkog kompleksa iz pravca Kalinovika do turističkog kompleksa na Zelengori. Tako je danas otvorena Ski-staza “Kaćuna” u Kalinoviku.

Ski-staza se nalazi u selu Jelašcima na području opštine Kalinovik. Sagrađena je 1983. i bila je u funkciji do 1996. godine, kada je postojeći ski-lift ustupljen Olimpijskom centru Jahorina. Sredstvima Vlade Republike Srpske, rekonstruisana je ski-staza u dužini 1121 metar.

Na svečanom otvorenju ski-staze održano je i takmičenje u skijanju i sankanju, gdje su učestvovali tamičari školskog uzrasta iz Kalinovika, Foče, Trnova, Bileće i Istočnog Sarajeva.

Tanja Stanković iz Trnova osvojila je prvo mjesto u skijanju i kao nagradu osvojila je skije.

“Staza je rekonstruisana sredstvima Vlade Republike Srpske. Manifestacija je okupila oko 300 posjetilaca i učesnika. Ove godine u planu je osnivanje ski kluba, instaliranje vertikalnog transporta i izgradnja restorana. Kalinovik se polako vraca u modu.” – rekao je za Princip zamjenik načelnika Opštine Kalinovik Đorđe Sladoje.

Sponzor ovog događaja su Kalinovik i „Vitinka“ a. d. Zvornik.

Princip

Povezani članci

Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži jutros je u prisustvu brojnih vjernika služena liturgija povodom hramovne slave. Nakon slavskog obreda uslijedila je litija oko hrama u kojoj su bili i predstavnici opštine Istočna Ilidža, društvenog, kulturnog i javnog života ove regije. Kum hrama Predrag Šarović rekao je da prvi put kumuje […]

Sutra okrugli sto “Rusija, Ukrajina i balkanske paralele”

Međunarodni naučno-ekspertski okrugli sto “Rusija, Ukrajina i balkanske paralele” biće održan sutra na Univerzitetu Istočno Sarajevo, a skupu će prisustvovati i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov. Učesnici skupa biće profesori Draga Mastilović, Miloš Ković, Darko Đogo, Oleg Soldat i Nikola Ožegović, kao i istaknuti naučnici iz Ruske Federacije Kiril Ševčenko, Vladimir Pozdorovkin i Edvard […]