Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Paja Patak proslavlja 87. rođendan- Omiljeni lik generacija djece

10 Jun 2021
1 min.
Paja Patak proslavlja 87. rođendan- Omiljeni lik generacija djece

Paja Patak, crtani lik iz filma i stripa kojeg je izmislio Volt Dizni, prvi put je predstavljen javnosti na današnji dan 1934. godine.


Paja je bijela patka sa žuto-narandžastim kljunom, nogama i stopalima. Obično je obučen u mornarsku bluzu i ima kapu, ali bez pantalona /sem kada ide na plivanje/.

Paja Patak je srpski prevod njegovog originalnog imena Donald Dak /Donald Duck/, kojeg je izmislio prevodilac u izdavačkoj kući “Politika”, u kojoj se Pajin lik prvi put pojavio na našim prostorima.

Paja ima četiri prsta na rukama da bi se lakše i brže crtao.

Paja Patak ima djevojku Patu /koju nikako da oženi/ i tri sestrića Raju, Vlaju i Gaju. Ima bogatog strica Baju, koji je velika škrtica.

Njegovi prijatelji su Miki Maus, Mini Maus, Mića, Belka, Horacije, Pluton, Hromi Daba.

Generacije mališana rastu uz Paju Patka, a vole ga i odrasli.

SRNA

Povezani članci

Kako razgovarati sa adolescentima? (VIDEO)

Ukoliko adolescenti nisu pravilno usmjereni, vrlo lako mogu doći u neprijatne životne situacije i stanja iz kojih često sami ne mogu naći izlaz. Većina obrazaca ponašanja koji se formiraju u adolescenciji, postaju karakteristike ličnosti kada odraste. Period adolescencije, tj. prelazak iz djetinjstva u zrelo doba života, znači srce mladosti, gdje dolazi do burnih promjena kod […]

Počelo je ljeto, danas najduži dan u godini

Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi danas je počelo ljeto. Ljeto je počelo jutros u 5.32 časa, a u isto vrijeme na južnoj hemisferi počela je zima. Na dan početka ljeta noć je najkraća, a obdanica najduža i danas će trajati 16 časova i 28 minuta, saopšteno je iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda. Ljeto na […]