Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

24 Januar 2023
1 min.
Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

U Narodnoj biblioteci u Palama biće obezbijeđena besplatna članarina za djecu i roditelje iz Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus”.

Sporazum o besplatnoj članarini danas su potpisali direktor ove biblioteke Bojan Čvoro i predsjednik Udruženja “Četiri plus” Željko Ninković.

Čvoro je naveo da se sporazumom obavezuju da će obezbijediti besplatnu članarinu za učenike, studente, ali i roditelje iz ovog udruženja.

On kaže da godišnja članarina omogućava korisnicima Biblioteke pristup fondovima Dječijeg odjeljenja, beletristike, stručne i strane knjige, kao i korištenje čitaonice u paljanskoj Narodnoj biblioteci.

“Ovo je naš doprinos i u narednim godinama ćemo im izlaziti u susret”, rekao je Čvoro novinarima nakon potpisivanja sporazuma, te podsjetio da su prije četiri godine, na inicijativu ovog udruženja, došli na ideju da njeni članovi imaju besplatnu članarinu.

Ninković je zahvalio direktoru Čvori što već četvrtu godinu potpisuju ovaj sporazum, jer im znači bilo i ovaj vid podrške.

“Ovo treba da bude motivacija i za druge institucije, organizacije da iskažu poštovanje prema porodicama iz Udruženja”, naveo je Ninković, dodavši da se trenutno na spisku nalazi 49 djece, ali da se očekuju da se učlani još.

Ninković je rekao da Udruženje čini 117 porodica na području opštine Pale.

Povezani članci

Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama “Mrtva kost”

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama “Mrtva kost” i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena. Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, “poezije slobodnog stiha” u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj […]

Kabare “Nas dve” poklon Kulturnog-sportskog centra i opštine Pale građanima povodom 8. marta

Kulturno-sportski centar i opština Pale povodom Međunarodnog praznika žena, 8. marta, građanima poklanjaju besplatnu pozorišnu predstavu “Nas dve”. Predstava će biti odigrana u Kulturnom centru Pale u ponedeljak, 4. marta od 19.00 časova. Kabare je režirala glumica Tatjana Kecma, koja tumači i glavnu ulogu, a u predstavi pjeva Zoe Kida. Kabare predstava “Nas dve” govori […]