Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

24 Januar 2023
1 min.
Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

U Narodnoj biblioteci u Palama biće obezbijeđena besplatna članarina za djecu i roditelje iz Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus”.

Sporazum o besplatnoj članarini danas su potpisali direktor ove biblioteke Bojan Čvoro i predsjednik Udruženja “Četiri plus” Željko Ninković.

Čvoro je naveo da se sporazumom obavezuju da će obezbijediti besplatnu članarinu za učenike, studente, ali i roditelje iz ovog udruženja.

On kaže da godišnja članarina omogućava korisnicima Biblioteke pristup fondovima Dječijeg odjeljenja, beletristike, stručne i strane knjige, kao i korištenje čitaonice u paljanskoj Narodnoj biblioteci.

“Ovo je naš doprinos i u narednim godinama ćemo im izlaziti u susret”, rekao je Čvoro novinarima nakon potpisivanja sporazuma, te podsjetio da su prije četiri godine, na inicijativu ovog udruženja, došli na ideju da njeni članovi imaju besplatnu članarinu.

Ninković je zahvalio direktoru Čvori što već četvrtu godinu potpisuju ovaj sporazum, jer im znači bilo i ovaj vid podrške.

“Ovo treba da bude motivacija i za druge institucije, organizacije da iskažu poštovanje prema porodicama iz Udruženja”, naveo je Ninković, dodavši da se trenutno na spisku nalazi 49 djece, ali da se očekuju da se učlani još.

Ninković je rekao da Udruženje čini 117 porodica na području opštine Pale.

Povezani članci

Danas počinje “Egzit”

Festival “Egzit” počinje danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje će biti obilježen i rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se kao specijalni gost pridružuje najcjenjeniji svjetski vokal Dimaš Kudaibergen […]

“Egzit” počinje 10. jula, kada će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle

Festival “Egzit” počinje 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a tog dana uz slogan “Probudimo naše supermoći zajedno” biće obilježen rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Tom prilikom, glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se […]