Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

24 Januar 2023
1 min.
Pale: Besplatna članarina za članove Udruženja “Četiri plus”

U Narodnoj biblioteci u Palama biće obezbijeđena besplatna članarina za djecu i roditelje iz Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus”.

Sporazum o besplatnoj članarini danas su potpisali direktor ove biblioteke Bojan Čvoro i predsjednik Udruženja “Četiri plus” Željko Ninković.

Čvoro je naveo da se sporazumom obavezuju da će obezbijediti besplatnu članarinu za učenike, studente, ali i roditelje iz ovog udruženja.

On kaže da godišnja članarina omogućava korisnicima Biblioteke pristup fondovima Dječijeg odjeljenja, beletristike, stručne i strane knjige, kao i korištenje čitaonice u paljanskoj Narodnoj biblioteci.

“Ovo je naš doprinos i u narednim godinama ćemo im izlaziti u susret”, rekao je Čvoro novinarima nakon potpisivanja sporazuma, te podsjetio da su prije četiri godine, na inicijativu ovog udruženja, došli na ideju da njeni članovi imaju besplatnu članarinu.

Ninković je zahvalio direktoru Čvori što već četvrtu godinu potpisuju ovaj sporazum, jer im znači bilo i ovaj vid podrške.

“Ovo treba da bude motivacija i za druge institucije, organizacije da iskažu poštovanje prema porodicama iz Udruženja”, naveo je Ninković, dodavši da se trenutno na spisku nalazi 49 djece, ali da se očekuju da se učlani još.

Ninković je rekao da Udruženje čini 117 porodica na području opštine Pale.

Povezani članci

„Vojska“ pjesnika promarširala Fočom

U izložbenoj sali Centra za kulturu i informisanje sinoć je održano pjesničko veče „Književnici zajedno“. Odavno se na jednom mjestu nije okupilo toliko pjesnika iz različitih krajeva Srpske.

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju prikupljanja knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, organizuje akciju prikupljanja knjiga za biblioteke sarajevsko-romanijske regije. Akcija se organizuje od danas pa do 14. februara. “Knjige koje vam više ne trebaju donesite u Matičnu biblioteku, mi ćemo evidentrati vaš poklon i poslati u biblioteke kojima su neophodne”, saopšteno je iz Matične biblioteke. […]