Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pale: DEMOS iznenađen saopštenjem SNSD-a

10 Juli 2024
4 min.
Pale: DEMOS iznenađen saopštenjem SNSD-a

Iz Opštinskog odbora Demokratskog saveza /DEMOS/ Pale saopšteno je da su iznenađeni današnjim saopštenjem paljanskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata i nizom, kako kažu, iznesenih neistina i zlonamjernih komentara.

Iz paljanskog DEMOS-a navode da je tokom proteklih osam godina ova partija predstavljala pouzdanog i stabilnog partnera ne samo SNSD-a, već i svih građana Pala, u daljem razvoju opštine i uslova života svih sugrađana.

“Sve te godine u DEMOS-u smo vjerovali u saradnju i dobre međusobne odnose, ali na osnovu svega što smo danas imali priliku pročitati, zaključujemo da smo u to vjerovali samo mi, dok su naše kolege iz SNSD-a, očigledno, samo čekale prvu priliku na kojoj će pokazati pravo lice i ono što misle o nama.Žalosno je što, u svrhu političke kampanje, pričaju neistine o poslovanju preduzeća kojima rukovodi kadar DEMOS-a, posebno jer su sve te informacije lako provjerljive i dostupne, kako našim građanima, tako i široj javnosti. Ne želeći da ulazimo u polemike i dokazivanja, sud o tome kako preduzećima rukovodi naš kadar prepustićemo zaposlenima u tim preduzećima i našim sugrađanima koji to, ipak, najbolje znaju”, dodaje se u saopštenju.

Reagujući na saopštenje Opštinskog odbora SNSD-a Pale, koji je danas ppozvao predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilović da se izjasni – da li je vlast ili opozicija i da li je u izdaju republičke koalicije krenuo sa Pala, iz paljanskog DEMOS-a navode da tenzije od SNSD-a započinju onog momenta kad je njihova partija saopštila da ima kandidata za načelnika opštine.

“Naša ponuda je bila da zajednički kandidat naše koalicije bude iz DEMOS-a, što lokalni SNSD nije prihvatio. Nakon niza razgovora odlučeno je, a i dogovoreno na nivou dva predsjednika stranaka, da u izbornu trku idemo sa dva kandidata”, navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor DEMOS-a podsjeća da je SNSD početkom juna saopštio ime svog kandidata, a DEMOS nekoliko dana kasnije.

“Nakon tog dana započinju napadi na našu stranku, a nekoliko dana kasnije smijenjen je i naš kadar u opštinskoj upravi. Trudeći se da pokažemo razumijevanje u takvu logiku razvoja događaja, a i iz poštovanja prema zajedničkim godinama rada, DEMOS nije reagovao na ove napade i smjene. Do danas DEMOS ni na koji način nije napadao SNSD na lokalnom nivou, niti pokušao da umanji dosadašnje rezultate rada aktuelnog načelnika Boška Jugovića i skupštinske većine, čiji smo donedavno i sami bili dio”, dodaje se u saopštenju.

Iz paljanskog DEMOS-a kažu da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu, a iskreno se nadaju i apeluju na SNSD da promijeni pristup i, kako kažu, ne truje javnost nepotrebnim tenzijama i, još gore, iznošenjem niza neistina.

O tome da su, kako smatraju, kvalitet njihovog kandidata prepoznali i građani i druge političke partije, govori podrška koju im pružaju, a na građanima je da daju svoj sud 6. oktobra na lokalnim izborima.

Iz paljanskog DEMOS-a navode da je ova stranka otvorena za razgovore sa svim političkim opcijama i da će razgovarati i prihvatiti podršku svih onih subjekata koji podržavaju njihovu viziju razvoja opštine Pale.

Opštinski odbor SNSD-a Pale saopštio je danas povodom, kako su rekli, neočekivane i neprincipijelne odluke dojučerašnjih koalicionih partnera DEMOS-a da se, poslije osam godina upravljanja opštinom, udruže sa opozicionim SDS-om protiv SNSD-a da je ovaj potez DEMOS-a čista izdaja birača koji su ih podržavali tokom proteklih osam godina, a u kojima je SNSD, kao stub vladajuće većine, bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u zajedničku viziju i program SNSD-a i DEMOS-a.

“Ovaj potez DEMOS-a je čista izdaja birača koji su nas podržavali tokom proteklih osam godina, u kojima je SNSD bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u našu zajedničku viziju i program. DEMOS, naš dosadašnji partner, i opozicioni SDS, odlučili su, međutim, da se udruže kroz lažni dogovor, koji je suprotan svim našim principima. NJihova najavljena saradnja u savezu koji se može nazvati izdaja pokazuje pravo lice tih političkih subjekata, koji su spremni da žrtvuju interese građana zarad svojih ličnih ambicija i političke koristi”, naglašava se u saopštenju paljanskog SNSD-a. 

SRNA

Povezani članci

Otvorena “Kalinovačka kuća” – 20 odsto subvencije proizvođačima (FOTO)

 U Kalinoviku je danas otvorena “Kalinovačka kuća” u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa područja ove lokalne zajednice, a u čiju izgradnju je uloženo 185.000 KM. Za izgradnju i opremanje “Kalinovačke kuće” iz budžeta opštine je izdvojeno 135.000 KM, a 50.000 KM je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke. Načelnik opštine Kalinovik […]

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima. Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice. Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku […]