Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pale: Potpisan ugovor o saradnji za takmičenje “Ritam Evrope”

01 Jun 2024
2 min.
Pale: Potpisan ugovor o saradnji za takmičenje “Ritam Evrope”

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas sporazum o saradnji sa predstavnicima muzičkog takmičenja “Ritam Evrope”, koje će ove godine biti održano u ovoj opštini.

Pale su postale domaćin ove međunarodne manifestacije nakon prošlogodišnje pobjede paljanskih djevojčica na takmičenju u Gradišci.

Program priprema počinje danas i biće realizovan kroz tri kampa, a finalno takmičenje biće održano u septembru.

U programu učestvuju djeca iz 15 gradova i opština Republike Srpske.

Jugović je rekao da je velika čast biti domaćin ovako značajnom takmičenju. “Želimo svima da imaju ugodan boravak na području opštine Pale”, rekao je Jugović.

On je naveo da će finalno takmičenje biti održano u septembru u dvorani “Peki”. “Velika zahvalnost našim takmičarima koji su svojom pobjedom omogućili opštini da bude domaćin”, rekao je Jugović novinarima.

Direktor Festivala “Ritam Evrope” Igor Karadarević rekao je da će u septembru program festivala uživo prenositi sa Pala.

“Sigurni smo u kvalitet i rad, jer sa djecom iz Srpske sarađujemo godinama”, rekao je Karadarević.

On je istakao da će djevojčice, prošlogodišnje pobjednice sa Pala, putovati u Azerbejdžan, zemlju koju su predstavljale na takmičenju sa pjesmom “Kleopatra” Samire Efendi.

Sofija Kusmuk, jedna od prošlogodišnjih pobjednica, zaželjela je dobrodošlicu djeci koja su došla na pripreme na Pale.

“Drago mi je da sam zaslužna za ovo i nadam se da ćemo biti dobri domaćini”, rekla je Sofija.

SRNA

Povezani članci

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]

Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je Srni da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji. „SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu […]