Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pale: Sutra nastavak vakcinacije osoba starijih od 65 godina, spremno 350 doza

10 Jun 2021
1 min.
Pale: Sutra nastavak vakcinacije osoba starijih od 65 godina, spremno 350 doza

Dom zdravlja Pale nastaviće sutra vakcinaciju lica starijih od 65 godina protiv virusa korona, a pripremljeno je 350 doza ruske vakcine “sputnjik ve”, rekao je Srni koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović.


Navodeći da će vakcinacija početi u 8.00 časova, Tanović je naglasio da su spremne i 703 doze vakcine kineskog proizvođača “Sinofarm” za revakcinaciju.

“Juče smo vakcinisali 81 lice vakcinom američkog proizvođača `Fajzer`, od kojih je 36 osoba starijih od 65 godine, te 45 prosvjetnih radnika sa područja opštine Pale”, istakao je Tanović.

On je dodao da bi u paljanskom Domu zdravlja revakcinacija lica vakcinisanih u prethodnom periodu trebalo da bude završena do 20. juna.

Prema njegovim riječima, ova ustanova do sada je vakcinisala 1.894 sugrađanina, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

“Vakcinisani su radnici Dom zdravlja Pale, korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica `Natura`, kao i prosvjetni radnici sa područja ove lokalne zajednice”, navodi Tanović.

Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva za vakcinaciju su zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u staračkim domovima, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici.

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]