Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Paljanski osnovci upoznati o opasnosti oružja

22 Maj 2024
2 min.
Paljanski osnovci upoznati o opasnosti oružja

Pripadnici Policijske stanice danas su za osnovce sa Pala održali predavanje tokom kojih su ih upoznali o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava.


Predavanje je učenici šestog razreda Osnovne škole “Pale” održano u okviru kampanje “Oružje ne štiti, oružje ubija” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da su u protekla četiri mjeseca evidentirali devet krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija protiv devet lica, te da su sankcije propisane zakonom ko neovlašteno upotrebljava vatreno oružje u iznosu od 400 do 1.200 KM ili kazna zatvora od 40 dana.

Stokanovićeva kaže da neovlaštena upotreba oružja ne podrazumijeva samo ispaljivanje hitaca iz vatrenog oružja, nego i pokazivanje i rukovanje vatrenim oružjem na javnom mjestu koje može ugroziti građane.

“Apelujemo na sve građane da, ukoliko na javnom mjestu pronađu minsko-eksplozivna sredstva ili odbačeno vatreno oružje ili bilo koje dijelove vatrenog oružja, prijave to najbližoj policijskoj stanici ili na broj 122”, rekla je Stokanovićeva.

Stokanovićeva poručuje da će pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo do polovine juna u svim osnovnim i srednjim školama na području Uprave, održati predavanja o ovoj temi.

Prema njenim riječima, kampanja koju organizuje MUP Republike Srpske realizuje od 20. maja.

SRNA

Povezani članci

Koncert Dejana Petrovića i Big Band-a na Studentskom trgu u Palama – 28. jun 2024. godine

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, koji će se održati 28. juna 2024. godine na Studentskom trgu u Palama. Ovaj spektakl je dio manifestacije “U susret ljetu” koja je privukla veliku pažnju građana i turista. Manifestacija “U susret ljetu” do sada je obuhvatala niz zanimljivih događaja uključujući Trebevic trail, koncerte […]

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore. U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, […]