Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

“Paradom trobojki” omladina u Palama obilježava Dan srpskog jedinstva

15 Septembar 2021
1 min.
“Paradom trobojki” omladina u Palama obilježava Dan srpskog jedinstva

Manifestacija “Parada trobojki” povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave danas će biti održana u Palama u organizaciji studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.


Organizatori manifestacije ističu da je okupljanje zakazano za 18.00 časova kod “Pahuljice” na šetalištu, a paradiraće se do Hrama Svetog arhangela Gavrila.

“Pozivamo sve da nam se pridruže i sa ponosom ponesu svoju trobojku. Kod Sabornog hrama biće održana prigodna priredba povodom značajnog datuma proboja Solunskog fronta”, navodi se u saopštenju.

Studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu pridružiće se i učenici Srednjoškolskog centra “Pale”.

Iz Srednjoškolskog centra su najavili da će u 16.30 časova održati prigodan program učenika, a potom krenuti u šetnju sa studentima.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

SRNA

Povezani članci

Raspored redukcije za naredna tri dana

Komunalno preduzeće “Vododod i kanalizacija” objavilo je raspored redukcije vode za subotu, nedelju i ponedeljak. SUBOTA 25.9.2021. GODINE Od 14:00 do 22:00 časova bez vodosnabdijevanja će biti naselje Dobrinja IV, naselje Starosjedilaca i ulica Ive Andrića. Od 06:00 do 14:00 vodu neće imati naselja Vojkovići, Krupac  i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vraca […]

Prvu dozu vakcine primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Prvu dozu vakcine protiv virusa korona primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević. Vasiljević je rekao da je drugu dozu primilo, odnosno da je revakcinisano, 5.836 građana ovih lokalnih zajednica. Prema njegovim riječima, tokom ove sedmice 80 […]