Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pedesetak planinara u tradicionalnoj akciji “Stazama Belog vuka” (FOTO)

10 Jun 2024
2 min.
Pedesetak planinara u tradicionalnoj akciji “Stazama Belog vuka” (FOTO)

U organizaciji Planinarsko-sportskog drštva /PSD/ “Treskavica” iz Trnova juče je održana tradicionalna akcija “Stazama Belog vuka- Srđan Knežević”.

U akciji je učestvovalo oko 50 planinara iz Trnova, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Pala, Dervente i Podgorice.

Najmlađi član akcije koji je uspješno izašao na vrh bio je Dušan Popović, koji ima samo pet i po godina, dok je najstariji bio alpinista Slobodan Simić.

“Planinari su uspješno prešli stazu od Rajskog dola preko našeg doma na Sustavcu, pa preko Šišana i Konjskog vrela sve do vrha Pašine planine 2070 mnv”, navode iz PSD “Treskavica”.

Akcija je ove godine imala i humanitarni karakter, prikupljena su značajna sredstva za pomoć Robertu Stošiću, dobrovoljci iz Srbije, koji je do poslednjeg dana rat proveo u Palama, sa “Belim vukovima”. Robert je ostao da živi i radi u Republici Srpskoj i nakon rata, a sada ima ozbiljnih zdravstvenih problema i potrebna mu je pomoć.

Iz PSD “Treskavica” se zahvaljuju učesnicima akcije na učešću, druženju, ali i humanosti koju su, kao i svaki put, pokazali i sada uz poruku “Do idućeg druženja, vedro!”.

Povezani članci

Rekreativni brdski maraton biće održan 10. avgusta

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić i predsjednik Biciklističkog kluba “Foris” Istočno Sarajevo Dragan Stojanović ozvaničili su danas početak saradnje koja će doprinijeti razvoju biciklizma u regionu, te najavili četvrti rekreativni brdsko-biciklistički maraton “Stazama olimpijskih planina” 10. avgusta. Ljevnaić je na konferenciji za novinare rekao da biciklizam predstavlja budućnost, koja je sastavni dio planinskog […]

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači, nedaleko od Pala, nedavno je rođena prva lama, koja je brzo postala omiljena među posjetiocima koji sa oduševljenjem dolaze da je vide i saznaju više o njemom životu i navikama. Iz zoo vrta „VrhCapra“, koji je poznat po svojoj posvećenosti edukaciji i brizi o životinjama, navode da je dolazak […]