Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pens ne podržava kandidaturu Trampa

17 Novembar 2022
1 min.
Pens ne podržava kandidaturu Trampa

Bivši američki potpredsjednik Majkl Pens izjavio je da ne podržava kandidaturu Donalda Trampa za predsjedničke izbore 2024. godine i da Republikanska stranka “ima bolji izbor”.

On je u intervjuu za Si-En-En nagovijestio da bi mogao da se kandiduje za predsjednika SAD.

“Reći ću da možda postoji neko drugi u tom nadmetanju koga bih više volio. Iskreno vjerujem da ćemo imati bolji izbor”, rekao je Pens na pitanje da li će podržati Trampa ukoliko bide nominovan.

Prema njegovim riječima, Amerikanci traže novu vlast koja će ujediniti zemlju oko najviših ideala i koje će odražavati uljudnost i poštovanje koje većina Amerikanaca imaju jedni prema drugima.

“Mislim da ćemo u danima pred nama imati bolji izbor od mog starog kandidata, koju god ulogu ja i moja porodica igrali u Republikanskoj stranci, da li kao kandidat ili jednostavno dio jednog cilja”, istakao je Pens.

Na pitanje da li će on biti “nova vlast”, Pens je rekao da će “pravovremeno obavijestiti javnost”.

Pens je bio potpredsjednik SAD tokom Trampovog mandata na funkciji predsjednika.

Tramp je najavio kandidaturu u utorak, 15. novembra.

SRNA

Povezani članci

Peskov: Mobilizacija je završena

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o mobilizaciji u Rusiji, jer je ona već završena. “Nema informacija o tome, svi znate da je predsjednik to proglasio završenim”, rekao je Peskov novinarima. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je djelimična mobilizacija, proglašena 21. septembra, bila podstaknuta potrebom da se […]

Slijedi eksplozivan rast cijene goriva

Uvođenje ograničenja cijena ruske nafte dovešće do eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta, izjavio je danas prvi zamjenik predsjednika Komiteta za ekonomsku politiku Savjeta Federacije Rusije Ivan Abramov, prenosi Srna. “Posljedice takve odluke su očigledne – doći će do rasta potražnje, poremećaja lanaca snabdijevanja i eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta”, rekao je Abramov za […]