Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pens ne podržava kandidaturu Trampa

17 Novembar 2022
1 min.
Pens ne podržava kandidaturu Trampa

Bivši američki potpredsjednik Majkl Pens izjavio je da ne podržava kandidaturu Donalda Trampa za predsjedničke izbore 2024. godine i da Republikanska stranka “ima bolji izbor”.

On je u intervjuu za Si-En-En nagovijestio da bi mogao da se kandiduje za predsjednika SAD.

“Reći ću da možda postoji neko drugi u tom nadmetanju koga bih više volio. Iskreno vjerujem da ćemo imati bolji izbor”, rekao je Pens na pitanje da li će podržati Trampa ukoliko bide nominovan.

Prema njegovim riječima, Amerikanci traže novu vlast koja će ujediniti zemlju oko najviših ideala i koje će odražavati uljudnost i poštovanje koje većina Amerikanaca imaju jedni prema drugima.

“Mislim da ćemo u danima pred nama imati bolji izbor od mog starog kandidata, koju god ulogu ja i moja porodica igrali u Republikanskoj stranci, da li kao kandidat ili jednostavno dio jednog cilja”, istakao je Pens.

Na pitanje da li će on biti “nova vlast”, Pens je rekao da će “pravovremeno obavijestiti javnost”.

Pens je bio potpredsjednik SAD tokom Trampovog mandata na funkciji predsjednika.

Tramp je najavio kandidaturu u utorak, 15. novembra.

SRNA

Povezani članci

Veliki požar u bolnici u Tivoliju – poginule četiri osobe, svi pacijenti evakuisani

Četiri osobe su poginule u velikom požaru koji je u petak uveče izbio u bolnici u Tivoliju, gradu koji se nalazi oko 30 kilometara istočno od Rima. Više od 150 pacijenata je evakuisano. Vatra, za koju se vjeruje da je izbila u podrumu bolnice “San Đovani Evanđelista” u Tivoliju, zahvatila je odjeljenje hitne pomoći i […]

Putin potvrdio da će se kandidovati

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je da će se kandidovati za novi mandat na čelu države, uprkos tome što je u prošlosti “razmišljao različito” o tome. “Neću da krijem da su u različitim vremenima postojala različita razmišljanja, ali sada, u pravu ste, ovo je vrijeme, trebamo da odlučimo. Kandidovaću se za mjesto predsjednika Ruske Federacije”, […]