Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Peskov: Rusija priznaje palestinsku državu

23 Maj 2024
1 min.
Peskov: Rusija priznaje palestinsku državu

Rusija, kao pravni nasljednik Sovjetskog Saveza, priznaje nezavisnost palestinske države, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tokom obraćanja novinarima podsjetio da je Sovjetski Savez priznao palestinsku državu i da Rusija održava taj stav, javila je RIA Novosti.

“To tretiramo u kontekstu činjenice da je Sovjetski Savez priznao nezavisnu palestinsku državu. Rusija, kao pravni nasljednik Sovjetskog Saveza, održava taj stav”, naveo je Peskov.

SRNA

Povezani članci

Zaharova: Moskva će učiniti sve da spriječi napade na energetska postrojenja

Rusija će preduzeti mjere da bi onemogućila kapacitete Ukrajine da vrši napade na energetska postrojenja, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Zaharova je istakla da je režim ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u potpunosti nesposoban da pregovara, zbog čega će Moskva preduzeti sve neophodne mjere kako bi Kijevu uskratila mogućnost da vrši […]

Iza nje ostaje prah i pepeo: Rusija počela da koristi FAB-3000

Tri mjeseca pošto je Rusija objelodanila da je krenula u masovnu proizvodnju avionskih bombi FAB-3000 započela je njihova primjena na frontu i to ni manje ni više nego na Harkovskom pravcu, gdje je bačena na jednu zgradu koja je prema ruskim navodima predstavljala uporište ukrajinske vojske. Snimak je načinjen iz bespilotne letelice, izviđačke verzija koja […]