Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Peskov: Rusija priznaje palestinsku državu

23 Maj 2024
1 min.
Peskov: Rusija priznaje palestinsku državu

Rusija, kao pravni nasljednik Sovjetskog Saveza, priznaje nezavisnost palestinske države, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tokom obraćanja novinarima podsjetio da je Sovjetski Savez priznao palestinsku državu i da Rusija održava taj stav, javila je RIA Novosti.

“To tretiramo u kontekstu činjenice da je Sovjetski Savez priznao nezavisnu palestinsku državu. Rusija, kao pravni nasljednik Sovjetskog Saveza, održava taj stav”, naveo je Peskov.

SRNA

Povezani članci

Predložen kompromisni kandidat za premijera Francuske

Dok francuska ljevičarska koalicija Novi narodni front (NFP) pokušava da se dogovori o kandidatu za premijera nakon što je osvojio najveći broj poslaničkih mjesta na vanrednim izborima održanim 7. jula, krajnje ljevičarska partija Nepokorena Francuska (LFI) predložila je veteranku, političarku Iget Belo kao kompromisnog kandidata za premijerku. Bivša članica Komunističke partije iz francuskog prekomorskog regiona […]

Kivni na Budimpeštu: Mađarskoj žele oduzeti predsjedavanje EU

NJemačka smatra da postoji opcija oduzimanja predsjedavanja EU od Mađarske, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Sebastijan Fišer. On je ocijenio da je Budimpešta nanijela “veliku štetu” u prvih 12 dana svog mandata. “Da vidimo kako se nastavlja mađarsko predsjedavanje Savjetom. Sada je 12. dan i već je nanesena velika šteta”, rekao je Sebastijan Fišer […]