Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Pet vojnika Hrvatske vojske pozitivno na drogu

19 Juli 2021
1 min.
Pet vojnika Hrvatske vojske pozitivno na drogu

ZAGREB – Četvorica specijalaca i pripadnika Komande za specijalne snage hrvatske vojske bila su pozitivna na drogu, javlja danas Nova TV.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o kokainu, prenio je portal index.hr.

Vojnici su testirani bez najave, ali i ciljano.

U drugoj akciji testiranja bio je pozitivan još jedan pripadnik vojne policije koji je radio na obezbjeđenju većine događaja – uz sam vojni i državni vrh.

Slučajevi za sada nisu povezani, a protiv svih će biti pokrenut disciplinski postupak, potvrduju Dnevniku Nove TV u Ministarstvu odbrane.

Sve se odigralo u proteklih nekoliko sedmica.

Jesu li drogu unosili u kasarnu i konzumirali u službenim prostorijama ili izvan nje, koliko dugo, ali i o kojim količinama je riječ, za sada zvanično niko ne otkriva.

Zasad nema potvrde jesu li imali pomagače ili da li je neko od njih drogu krijumčario u vojnim krugovima.

Povezani članci

Vučić: Inicijativa “otvoreni Balkan” istorijski korak za region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je inicijativa “Otvoreni Balkan” istorijski korak za region, poručivši da želi da se Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Srbiji pridruže i ostali na Balkanu. “Nemaju čega da se plaše, osim svakodnevnih gubitaka zbog `tvrdih` granica. Ovaj posao započeli smo sami, sami ćemo ga i završiti. `Otvoreni Balkan` će uspeti, […]

Dodik: Sa Vučićem o dešavanjima u BiH i pridruženju Srpske “otvorenom Balkanu”

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će rukovodstvo Republike Srpske na predstojećem sastanku u Beogradu upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o posljednjim dešavanjima u BiH i Srpskoj, kao i o mogućnosti da se Republika Srpska približi inicijativi “mini-Šengen”, odnosno “otvoreni Balkan”. “Bez obzira da li muslimani hoće ili neće, moramo da vidimo […]