Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Pitanje srpske kulturne baštine na Kosovu mogu rješavati samo Beograd i SPC

10 Jun 2021
1 min.
Pitanje srpske kulturne baštine na Kosovu mogu rješavati samo Beograd i SPC

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je na sastanku sa ambasadorom Kipra u Srbiji Dimitriosom Teofilaktuom da se pitanje srpske kulturne baštine na Kosmetu može rješavati samo preko Beograda i Srpske pravoslavne crkve /SPC/, te da je stav o tome jasan i jedinstven.


On je naglasio da su odnos prema srpskoj kulturnoj baštini, srpskim svetinjama, zapaljiva retorika prištinskih političara i prijeteće poruke da jedino ishodište dijaloga Beograda i Prištine mora biti takozvano međusobno priznanje, jasan pokazatelj da Prištinu dijalog i pronalaženje zajedničkih, kompromisnih rješenja, zapravo uopšte ne interesuje.

“Bez obzira na opstrukciju i nezainteresovanost Prištine, Beograd ostaje dosledno opredeljen da sva otvorena pitanja rešava razgovorom, ali uz insistiranje na implementaciji svih do sada postignutih sporazuma, kako bi dijalog mogao biti nastavljen u pravom smeru”, poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je zahvalio za dosljednu podršku koju Kipar pruža politici Srbije po pitanju Kosova i Metohije, što je, kako je naglasio, dodatna potvrda iskrenog i čvrstog prijateljstva dvije zemlje.

SRNA

Povezani članci

Prijedlog da dan rođenja Njegoša bude državni praznik u Crnoj Gori

Klub poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore predložio je da se 13. novembar – dan rođenja Petra Drugog Petrovića NJegoša proglasi za državni praznik. Ovaj klub dostavio je parlamentu Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima, kojim je predviđeno da se 13. novembar proglasi za NJegošev dan, crnogorski praznik kulture. Poslanik Demokrata Vladimir Martinović […]

Izvedena najveća vježba Vojske Srbije u noćnim uslovima (FOTO)

 Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane /RViPVO/ je na poligonu “Pasuljanske livade” uspješno izvelo do sada najveću vježbu Vojske Srbije u noćnim uslovima. U vježbi su sinoć izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od […]