Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

02 April 2024
2 min.
Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

Potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana je i provjeravaju se sve činjenice i lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice, izjavila je major policije Srbije Bojana Otović Pjanović.

Pjanovićeva je navela da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, a da policija ne isključuje nijednu mogućnost.

“Istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija osumnjičenih će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je Pjanovićeva za RTS.

Kada je riječ o poligrafskom ispitivanju koje je kao trudnica odbila majka nestale djevojčice, Pjanovićeva je napomenula da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo”, dodala je Pjanovićeva.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora, ulazi u osmi dan.Proširena je istraga na teritoriji Srbije. U istragu se uključila i austrijska policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije žene i djevojčica koja liči na Danku.

Ambasada Srbije u Beču pozvala je sve koji u Austriji prepoznaju nestalu djevojčicu da prijave policiji.MUP Crne Gore apelovao je da građani obavijeste Interpol ako imaju podatke o Danki Ilić.

SRNA

Povezani članci

Vučić: Uvijek ću podržati Republiku Srpsku i Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Mostaru da će uvijek i u svemu podržati Republiku Srpsku i predsjednika Milorada Dodika. “On je u pravu za jednu stvar – ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežihpitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao […]

Brnabić: Nametanje rezolucije vrhunac pravnog nasilja (VIDEO)

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan. Brnabićeva je naglasila da su na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, što je neshvatljiv skandal. Govoreći o predstojećem […]