Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

02 April 2024
2 min.
Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

Potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana je i provjeravaju se sve činjenice i lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice, izjavila je major policije Srbije Bojana Otović Pjanović.

Pjanovićeva je navela da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, a da policija ne isključuje nijednu mogućnost.

“Istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija osumnjičenih će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je Pjanovićeva za RTS.

Kada je riječ o poligrafskom ispitivanju koje je kao trudnica odbila majka nestale djevojčice, Pjanovićeva je napomenula da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo”, dodala je Pjanovićeva.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora, ulazi u osmi dan.Proširena je istraga na teritoriji Srbije. U istragu se uključila i austrijska policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije žene i djevojčica koja liči na Danku.

Ambasada Srbije u Beču pozvala je sve koji u Austriji prepoznaju nestalu djevojčicu da prijave policiji.MUP Crne Gore apelovao je da građani obavijeste Interpol ako imaju podatke o Danki Ilić.

SRNA

Povezani članci

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]

Patrijarh Porfirije: Ne smijemo dozvoliti da se pomirimo sa smrću kao posljednjom činjenicom našeg života (VIDEO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Lazarevu subotu, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpskije u besjedi rekao da smo mi pred smrću i u smrti sami po sebi nemoćni, ali da imamo moć nad onim što prethodi smrti, imamo u svojim rukama svoj život koji vodi i […]