Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

01 Oktobar 2022
3 min.
Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja.

Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže

Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da učešće skoro 700 takmičara pokazuje da je riječ o kvalitetnom sportskom događaju.

“Nije stvar samo u kvantitetu nego i u činjenici da imamo kvalitetne borce. Prvenstveni cilj nam je da promovišemo džudo i stvaramo još bolju sliku o pokojnom Milošu Ostojiću koji zaslužuje veliku pažnju, jer je njegov doprinos u razvoju ovog sporta kod nas bio ogroman”, rekao je Majdov.

Borbe se održavaju na šest tatamija, a sudi 12 sudija od kojih je pet internacionalnih, što pokazuje da je riječ o sportskom događaju najvišeg nivoa.

“Slika sve govori. Puna sala je djece i sportista i stvano smo zadovoljni”, dodao je Majdov.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što se održava Međunarodni memorijalni turnir “Miloš Ostojić” i istakao da ovaj sport “stanuje” u gradu Istočno Sarajevo, te da pored klubova “Randori” i “Sparta”, učestvuje i “Famos” iz Istočne Ilidže koji je najupsješniji u Republici Srpskoj za 2022. godinu.

“Tu su još džudo klubovi `Slavija`, `Rajko Kušić`, `Romanija` i `Olimpik` sa Pala. Veliki broj djece i takmičara se odlučuje da se takmiči u našim džudo klubovima. Ovaj memorijalni turnir je specifičan i bitan za naš grad i posvećen tragično preminulom sportisti. Prošle godine kada se rodila ideja o organizaciji turnira, koji će okupiti takmičare i istovemeno čuvati uspomenu na ovog sportistu kojeg je volio čitav naš grad”, rekao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo što na turniru učestvuju takmičari iz šest zemalja regiona i što je sportska dvorana u Istočnom Sarajevu prepuna mladih sportista i prilika da se promoviše grad Istočno Sarajevo.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izrazio je zadovoljstvo što je Džudo klub “Sparta”, koji je sa teritorije opštine Istočna Ilidža, organizator Međunarodnog džudo turnira “Miloš Ostojić”.

“Time i opština Istočna Ilidža učestvuje u njegovoj organizaciji finansijski, ali i na druge načine čime se doprinosi sjećanju na sportistu Miloša Ostojića. Sve čestitke ljudima iz klubova `Randori` i `Sparta` koji su ovu manifestaciju organizovali na najvišem nivou”, dodao je Božović.

Milica Avram, jedna od učesnica turnira, izrazila je zadovoljstvo što ima priliku da se takmiči na turniru koji predstavlja sjećanje na Miloša Ostojića ističući da očekuje da ostvari najbolji mogući rezultat.

Ema Prljača Džudo kluba “Braća Lukač” iz Sarajeva izjavila je da je već ranije učestvovala na takmičenjima, te da očekuje da bi mogla da osvoji zlatnu medalju.

Za najuspješnije takmičare na turniru predviđeni su pehari i majice, dok su u seniorskoj konkurenciji obezbijeđene i novčane nagrade za osvajače prvog i drugog mjesta, i to 400 KM za prvo, a 200 KM za drugo.

SRNA

Povezani članci

Istraka protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari

Svjetska fudbalska asocijacija /Fifa/ mogla bi da pokrene istragu protiv reprezentativca Švajcarske Granita DŽake jer je nakon meča protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru obukao dres sa imenom sa Jašari, prenosi britanski “Ekspres”. Dres je sporan zbog toga što je ispisano prezime koje svi uglavnom vezuju za nekadašnjeg vođu terorističe “OVK” Adema Jašarija. DŽaka […]

Momir Ašonja, kandidat za deset najboljih sportista Republike Srpske

Treći put Bog pomaže, narodna je izreka, a Momir Ašonja iz Rogatice, koji živi i sportski djeluje u Istočnom Sarajevu, nada se da će njemu pomoći da ovog puta bude i izabran među deset najboljih sportista na prijedlog Šahovskog saveza invalida Republike Srpske. Njegovi šahovski počeci datiraju još iz vremena kada je kao dječak živio […]