Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Počinje horski festival “Dani Sloge”

24 Novembar 2022
1 min.
Počinje horski festival “Dani Sloge”

 Četvrti horski festival “Dani Sloge” koji se održava u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, počinje večeras.


Ovogodišnji festival koji organizuje Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, posvećen je obilježavanju 150 godina od osveštanja Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Večeras, prvog dana festivala u 19.00 časova biće održan koncert Srpskog pjevačkog društva /SPD/ “Sloga” i Kamernog hora – Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Drugog dana festivala, u istom terminu, koncert će održati Akademski hor “Kolegijum muzikum” iz Beograda.

Profesor Predrag Đoković održaće predavanje na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu trećeg dana festivala, u 13.00 časova, a isti dan, od 19.00 časova koncert će održati Hor Hrama Svetog Save iz Beograda, SPD “Jedinstvo” iz Kotora, te Crkveni hor “Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški” iz Trebinja.

Posljednjeg dana festivala, 27. novembra, u 9.30 časova biće služena ligurgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a pjevaće svi horovi festivala.

Svi koncerti biće održani u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a ulaz je besplatan.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

 U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže. Humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Sekretar […]

Sahranjen Rajko Petrov Nogo

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pejsnik i književnik Rajko Petrov Nogo. Na vječni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju. Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno […]