Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Počinje Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu

05 Jun 2024
1 min.
Počinje Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu

U Sankt Peterburgu danas će biti otvoren Međunarodni ekonomski forum, na kojem će učestvovati delegacije iz više od 130 zemalja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu /SPIEF/ od danas do 7. juna.

Na Forumu je najavljeno prisustvo delegacije Republike Srpske sa predsjednikom Miloradom Dodikom na čelu, koji godinama učestvuje na ovom skupu.

Predsjednik Dodik na forumu bi trebao da učestvuje od sutra.

Pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov najavio je da će Putin i Dodik sutra razgovarati o situaciji u BiH i rezoluciji Generalne skupštine UN o Srebrenici.

Na forumu učestvuje i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Za Međunarodni ekonomski forum do juče se prijavilo više od 17.000 učesnika, ali i 3.400 predstavnika svjetskih medija.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu će trajati do subote, 8. juna, u organizaciji fondacije “Roskongres”.

SRNA

Povezani članci

Kivni na Budimpeštu: Mađarskoj žele oduzeti predsjedavanje EU

NJemačka smatra da postoji opcija oduzimanja predsjedavanja EU od Mađarske, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Sebastijan Fišer. On je ocijenio da je Budimpešta nanijela “veliku štetu” u prvih 12 dana svog mandata. “Da vidimo kako se nastavlja mađarsko predsjedavanje Savjetom. Sada je 12. dan i već je nanesena velika šteta”, rekao je Sebastijan Fišer […]

U urušavanju škole u Nigeriji 22 učenika poginula, 132 spasena iz ruševina

Najmanje 22 učenika je poginulo u Nigeriji kada se srušila dvospratna školska zgrada u centralnom dijelu zemlje, saopštile su lokalne vlasti. Pod ruševinama su bila zarobljena 154 učenika, a 132 su spasena i smještena u bolnice zbog povreda, izjavio je portparol policije u nigerijskoj saveznoj državi Plato, gdje se incident dogodio u petak, prenosi Skaj […]