Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Počinju “Čučkovi književni susreti”

29 Mart 2024
2 min.
Počinju “Čučkovi književni susreti”

“Čučkovi književni susreti” počinju danas na Han Pijesku, a tokom manifestacije ovogodišnjem laureatu Nedeljku Simaniću iz Kotora biće uručena nagrada “Čučkova knjiga” za roman “Sukubus”, objavljen u 2023. godini.

Tokom manifestacije, koju organizuje Narodna biblioteka “Branko Čučak” ovogodišnjem laureatu Nedeljku Simaniću biće uručena nagrada “Čučkova knjiga” za roman “Sukubus”, objavljen u 2023. godini, najavaljeno je iz ove ustanove.

Manifestacija počinje u 12.00 časova programom “Brankova klupa” u kino-sali Doma kulture na Han Pijesku, u okviru koje će biti prikazana predstava “Čarobna metla” u produkciji Pozorišta za djecu “Veliki mali princ”.

Predviđeno je da sutra, drugog dana manifestacije, u 11.00 časova bude položeno cvijeće na grob Branka Čučka u gradskom groblju “Bogaz”, a u 12.00 časova u čitaonici Narodne biblioteke na Han Pijesku biće održano predavanje Jelene Kalajdžije o temi “Put do čitaoca visokokvalitetnih zahtjeva”.

Književni portret Nevena Milakovića počeće od 13.00 časova na kome će, osim Milakovića, govoriti direktor izdavačke kuće “Asoglas” Dejan Spasojević.

Izložba karikatura “Pisac crta pisce”, autora Mirka Vukovića planirana je istog dana od 14.00 časova.

Na centralnoj manifestaciji “Čučkovih književnih susreta”, koja će početi u 18.00 časova, ovogodišnjem laureatu Simaniću iz Kotora biće svečano uručena nagrada “Čučkova knjiga” za roman “Sukubus”, najbolju debitantsku knjigu objavljenu u 2023. godini.

Organizator “Čučkovih književnih susreta” je Narodna biblioteka koja nosi ime ovog stvaraoca, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Han Pijesak.

Branko Čučak /1948-2008/, pjesnik, romanopisac, pripovjedač, dramaturg, publicista i esejista, proveo je djetinstvo i ranu mladost na Han Pijesku, gdje i sahranjen.

SRNA

Povezani članci

Bećković: Selimović najbolji primjer da je skupo biti Srbin

Meša Selimović opredelio se pri čistoj svesti da bude srpski pisac i o tome pismom obavestio Srpsku akademiju nauka i umetnosti /SANU/, a i sam je najbolji primer za njegovu rečenicu da je “biti Srbin skupo”, izjavio je Srni akademik Matija Bećković. Bećković, koji je kao najmlađi Mešin beogradski prijatelj proveo mnogo dana uz njega […]

Antić: Omladina da uči o srpskoj istoriji (FOTO)

Pale su junačko mjesto koje je imalo veliki istorijski značaj i simboliku u stvaranju Republike Srpske i zato djeca treba da uče o srpskoj istoriji, rekao je Dejan Antić, autor izložbe “Drugi balkanski rat na fotografijama i dokumentima” koja je otvorena sinoć u Palama. Antić je izjavio novinarima da se večeras sjećaju junaka sa Bregalnice, […]