Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

12 April 2024
1 min.
Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

Predstavnici Agrarnog fonda Istočno Sarajevo podijelili su danas na Sokocu 119 sjemenskih paketa poljoprivrednicima koji su ispunili uslove javnog poziva, izjavila je direktor ovog fonda Ivana Novaković.


Novakovićeva je novinarima rekla da sjemenski paketi sadrže 20 kilograma krompira, dva kilograma luka i ostala sitna sjemena potrebna za jedno domaćinstvo.

“Ovaj vid pomoći mnogo znači porodicama koje siju za svoje potrebe, što pokazuje i činjenica da nikada ranije nije bila ovolika zainteresovanost za prijavu na javni poziv za sjemenske pakete”, navela je Novakovićeva.

Ona je napomenula da su prednost u dodjeli sjemenskih paketa imali penzioneri, višečlane i porodice sa četvoro i više djece, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, nezaposleni i druge osjetljive kategorije stanovništva.

Novakovićeva je istakla da će Agrarni fond ove godine na području grada Istočno Sarajevo podijeliti 371 sjemenski paket čija je vrijednost oko 24.000 KM.

Poljoprivrednik Dušan Vrbarac iz sela Kula izjavio je novinarima da ovakvi sjemenski paketi znače mnogo porodicama koje siju za svoje potrebe.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]