Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

12 April 2024
1 min.
Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

Predstavnici Agrarnog fonda Istočno Sarajevo podijelili su danas na Sokocu 119 sjemenskih paketa poljoprivrednicima koji su ispunili uslove javnog poziva, izjavila je direktor ovog fonda Ivana Novaković.


Novakovićeva je novinarima rekla da sjemenski paketi sadrže 20 kilograma krompira, dva kilograma luka i ostala sitna sjemena potrebna za jedno domaćinstvo.

“Ovaj vid pomoći mnogo znači porodicama koje siju za svoje potrebe, što pokazuje i činjenica da nikada ranije nije bila ovolika zainteresovanost za prijavu na javni poziv za sjemenske pakete”, navela je Novakovićeva.

Ona je napomenula da su prednost u dodjeli sjemenskih paketa imali penzioneri, višečlane i porodice sa četvoro i više djece, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, nezaposleni i druge osjetljive kategorije stanovništva.

Novakovićeva je istakla da će Agrarni fond ove godine na području grada Istočno Sarajevo podijeliti 371 sjemenski paket čija je vrijednost oko 24.000 KM.

Poljoprivrednik Dušan Vrbarac iz sela Kula izjavio je novinarima da ovakvi sjemenski paketi znače mnogo porodicama koje siju za svoje potrebe.

SRNA

Povezani članci

Završeni radovi na uređenju školskog igrališta

 U Trnovu su završeni radovi na uređenju školskog igrališta, a ukupna vrijednost projekta je 101.640 KM, saopšteno je iz Opštinske uprave. Opština Trnovo izdvojila je 80.080 KM, a Razvojni program UN /UNDP/ 21.560 KM. Realizacijom ovog projekta opština Trnovo dobila je moderno igralište sa tribinama, koje će pružiti sav komfor gledaocima prilikom praćenja sportskih i […]

Božović smijenio potpredsjednika SO Istočna Ilidža jer ga neće podržati na izborima

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović smijenio je potpredsjednika Skupštine opštine Vanju Ruduljić jer će na predstojećim izborima podržati kandidata SNSD-a Miroslava Vujičića. Ruduljić je smijenjena i zbog toga što nije htjela da učestvuje u gradnji zgrada na području ove opštine, a  koji se prodaju Bošnjacima, otkriva izvor ATV-a.  Više do 500 stanova je prodato […]