Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

12 April 2024
1 min.
Podijeljeni sjemenski paketi za 119 porodica

Predstavnici Agrarnog fonda Istočno Sarajevo podijelili su danas na Sokocu 119 sjemenskih paketa poljoprivrednicima koji su ispunili uslove javnog poziva, izjavila je direktor ovog fonda Ivana Novaković.


Novakovićeva je novinarima rekla da sjemenski paketi sadrže 20 kilograma krompira, dva kilograma luka i ostala sitna sjemena potrebna za jedno domaćinstvo.

“Ovaj vid pomoći mnogo znači porodicama koje siju za svoje potrebe, što pokazuje i činjenica da nikada ranije nije bila ovolika zainteresovanost za prijavu na javni poziv za sjemenske pakete”, navela je Novakovićeva.

Ona je napomenula da su prednost u dodjeli sjemenskih paketa imali penzioneri, višečlane i porodice sa četvoro i više djece, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, nezaposleni i druge osjetljive kategorije stanovništva.

Novakovićeva je istakla da će Agrarni fond ove godine na području grada Istočno Sarajevo podijeliti 371 sjemenski paket čija je vrijednost oko 24.000 KM.

Poljoprivrednik Dušan Vrbarac iz sela Kula izjavio je novinarima da ovakvi sjemenski paketi znače mnogo porodicama koje siju za svoje potrebe.

SRNA

Povezani članci

Radost u Bolnici “Srbija”- rođeno devet beba

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu za nešto više od 24 časa rođeno je devet beba, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. “Nadamo se da će se ovaj trend rađanja beba nastaviti i u budućnosti i da će nam radosne vijesti uvijek pristizati”, navode iz Bolnice “Srbija”. U saopštenju je navedeno da su šest dječaka […]

Paljanski osnovci upoznati o opasnosti oružja

Pripadnici Policijske stanice danas su za osnovce sa Pala održali predavanje tokom kojih su ih upoznali o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava. Predavanje je učenici šestog razreda Osnovne škole “Pale” održano u okviru kampanje “Oružje ne štiti, oružje ubija” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske. Portparol Policijske […]