Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

29 Septembar 2023
2 min.
Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu.

Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova.

Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je na kraju izvukao dječaka iz njegove iscijepane čizme. Ali mali prst na nozi četvorogodišnjaka i dio njegovog četvrtog prsta na nozi su otkinuti kada je izvučen.

Ljekar u prolazu pohitao je da pomogne povrijeđenom dječaku, dok je tehničar izvadio odsječene nožne prste sa pokretnih stepenica i stavio ih na led. Ali ljekari nisu uspjeli da ponovo pričvrste nožne prste u obližnjoj bolnici Sent Tomas.

Porodica, iz Sitingborna u Kentu, provela je dan obilazeći znamenitosti, gledajući novogodišnju paradu i jedući picu.

Oni sada poduzimaju pravni postupak protiv željezničke kompanije – i apeluju da se jave svjedoci. Dječakov tata je za Ivning Standard rekao:

– Divan porodični dan završio se apsolutnom katastrofom za nas. Uvjeren sam da naš mali dječak nije radio ništa što nije trebalo na pokretnim stepenicama.

– Bili smo odmah pored njega, i bilo je tako zastrašujuće iskustvo vidjeti ga odjednom tako zarobljenog. Naš mali dječak je zaista patio i sada se potpuno plaši da se približi bilo kakvim pokretnim stepenicama ili liftovima.

Željeznička kompanije Netvork Rejl je navodno negirala odgovornost za užasnu nesreću na Novu godinu, prenosi britanski San.

Povezani članci

Veliki požar u bolnici u Tivoliju – poginule četiri osobe, svi pacijenti evakuisani

Četiri osobe su poginule u velikom požaru koji je u petak uveče izbio u bolnici u Tivoliju, gradu koji se nalazi oko 30 kilometara istočno od Rima. Više od 150 pacijenata je evakuisano. Vatra, za koju se vjeruje da je izbila u podrumu bolnice “San Đovani Evanđelista” u Tivoliju, zahvatila je odjeljenje hitne pomoći i […]

Putin potvrdio da će se kandidovati

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je da će se kandidovati za novi mandat na čelu države, uprkos tome što je u prošlosti “razmišljao različito” o tome. “Neću da krijem da su u različitim vremenima postojala različita razmišljanja, ali sada, u pravu ste, ovo je vrijeme, trebamo da odlučimo. Kandidovaću se za mjesto predsjednika Ruske Federacije”, […]