Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Policija Austrije traži ove žene zbog nestanka male Danke (FOTO)

03 April 2024
2 min.
Policija Austrije traži ove žene zbog nestanka male Danke (FOTO)

Bečka policija zatražila je danas po nalogu javnog tužioca Austrije objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu djeteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one najave da se hitno jave policiji.

Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja djevojčica.

– Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavili su da je vrlo vjerovatno da je riječ o djevojčici iz Srbije – navodi se u saopštenju.

– Informacije, takođe anonimne, javite na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima proslijedio muškarac koji je na tramvajskoj stanici “Šotenring” naišao na malo dijete u pratnji dvije odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.

– Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu djeteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija – piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova potjernica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

RTRS

Povezani članci

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]

Patrijarh Porfirije: Ne smijemo dozvoliti da se pomirimo sa smrću kao posljednjom činjenicom našeg života (VIDEO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Lazarevu subotu, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpskije u besjedi rekao da smo mi pred smrću i u smrti sami po sebi nemoćni, ali da imamo moć nad onim što prethodi smrti, imamo u svojim rukama svoj život koji vodi i […]