Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Policija prepoznala tri napadača na sportiste iz Bijeljine, spriječen sukob većih razmjera

25 Maj 2023
2 min.
Policija prepoznala tri napadača na sportiste iz Bijeljine, spriječen sukob većih razmjera

Policajci koji su intervenisali prilikom napada na članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” u Mostaru prepoznali su tri osobe koje su od ranije poznate policiji, a danas se radi i na analizi video-nadzora iz sportskog centra “Mithad Hujdur Hujka”, rekao je Srni poptparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je istakao da je intervencijom Specijalne policije kantonalnog MUP-a spriječeno da dođe do sukoba većih razmjera. 

On je dodao da policija radi na identifikaciji napadača.

Marić je rekao da policija i dalje radi na identifikaciji napadače na dvojicu mladića iz Zemuna 30. aprila u Mostaru, koji su takođe napadnuti zog majica sa ćiriličnim natpisom.

“Napadnute osobe dale su opis napadača i policija radi na identifikaciji, ali je posao policije otežan jer napadnuti nisu u Mostaru i otežano je prepoznavanje”, rekao je Marić.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su sinoć napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru.

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba. Bijeljinski sportisti iz Mostara su ispraćeni uz policijsku pratnju.

Dvojica mladića iz Zemuna 30. aprila u Mostaru zadobila su teške tjelesne povrede nakon što su ih napale dvije nepoznate osobe u Ulici Kuluk u Starom gradu. Nepoznate osobe od mladića su tražile da sa sebe skine majicu sa natpisom “Zemun”.

Nedavno je pokušana i paljevina ugostiteljskog objekta srpske povratničke porodice u mjestu Ortiješ kod Mostara, a u decembru prošle godine devastirana je i oskrnavljena Saborna crkva u Mostaru, a počinioci nikada nisu pronađeni.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Bećirovićevi istupi odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci

 Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da su posljednji istupi Denisa Bećirovića jadni i bijedni i predstavljaju odraz krajnje nemoći, toksične mržnje prema Republici Srpskoj i nesposobnosti da dijalogom rješavate probleme u zemlji. “Bošnjačkim predstavnicima, poput Bećirovića, očigledno nije cilj održiva BiH, koliko im je cilj da cijeli svijet pokušaju […]

Dodik: Poziv na sankcije krik nemoći politikanta Bećirovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da avanturista i politikant Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi i da je poziv na sankcije krik nemoći. Dodik je naveo da se BiH nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića, a da je poziv […]