Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Poljaci žele Olimpijske igre 2036. godine

28 Septembar 2023
1 min.
Poljaci žele Olimpijske igre 2036. godine

Poljska će se takmičiti za organizaciju Ljetnih olimpijskih igara 2036. godine, najavio je predsjednik ove zemlje Andrzej Duda.

Poljska je ovog ljeta bila domaćin Evropskih igara u Krakovu, Zakopaneu, Čorzovu, čime su porasle ambicije i za organizaciju najveće sportske smotre na planeti.

„Nakon konsultacija sa Olimpijskim komitetom Poljske, ministrom sporta i vladom, želio bih da najavim da je naša ambicija i namjera da započnemo napore za organizaciju Ljetnih olimpijskih igara 2036. godine“, rekao je Duda.

On je podsjetio da je Evropsko prvenstvo u fudbalu održano 2012. godine u ovoj zemlji zajedno sa Ukrajinom, te da su poravdali očekivanja dobrih organizatora.

Međunarodni olimpijski komitet dodijelio je Brisbanu Olimpijske igre 2032., dok je nekoliko potencijalnih kandidata zainteresovano za igre 2036, uključujući Meksiko i Indoneziju.

Kandidaturu razmatraju Indija, Turska i Mađarska.

Nezavisne

Povezani članci

Zlatne kopačke Dejvida Bekama prodate na aukciji za preko 17.000 funti

Kopačke zlatne boje koje je Dejvid Bekam nosio na 100. nastupu za reprezentaciju Engleske prodate su na aukciji za 17.360 funti. Kopačke su bile jedan od 1.000 sportskih predmeta prodatih u aukcijskoj kući “Grejem Bad”, u Velingtonborou, preneo je Bi-Bi-Si. Bekam je nosio ove kopačke na svjetskom prvenstvu protiv reprezentacije Francuske 2008. godine u Parizu. […]

Zvezda obara svjetski rekord

Fudbaleri Crvene zvezde će u meču protiv lučanske Mladosti pokušati da obore svjetski rekord. Šampion Srbije će u 18. kolu Superlige danas pokušati da upiše i 122. meč bez poraza na stadionu “Rajko Mitić”, čime bi oborio rekord Reala iz Madrida. – Razmišljamo u pravcu pobjede na predstojećoj utakmici, a ako uspijemo da oborimo rekord […]