Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Poljanski: nakon rezolucije o Srebrenici uslijediće inicijative koje se neće svidjeti zapadu

24 Maj 2024
2 min.
Poljanski: nakon rezolucije o Srebrenici uslijediće inicijative koje se neće svidjeti zapadu

Rezolucija Generalne skupštine UN o Srebrenici je neuvjerljiva, a rezultat glasanja o njoj je potpuni neuspjeh i sada postoje svi razlozi da se očekuju dodatne slične inicijative od kojih se mnoge, očigledno, neće svidjeti Zapadu, istakao je prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

“Veoma loš rezultat za one koje su kroz Generalnu skupštinu gurali rezoluciju o događajima u Srebrenici prije 30 godina: 84 glasa kao rezultat brojnih mjeseci napora, uzimajući u obzir da je između 65 i 70 glasova gotovo zagarantovano za Zapad i njegove satelite. To je zaista neuspjeh”, napisao je Poljanski na “Telegramu”.

On je naveo da rezolucije Generalne skupštine koje imaju takvu vrstu podrške, čak i ako su usvojene, djeluju vrlo neuvjerljivo, prenio je TASS.

“Jedina stvarna posljedica zlonamjernog poteza Bošnjaka i onih koji ih podržavaju je otvaranje Pandorine kutije `genocidnih` dokumenata koji skupljaju prašinu `u ormarima` mnogih”, naglasio je Poljanski.

Generalna skupština UN usvojila je antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države od ukupno 193 članice UN. Na glasanju je 87 država bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale, što čini 109 zemalja koje nisu podržale taj sporni dokument.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništa BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajdenovo obraćanje jedva razumljivo i jako loše

Republikanski predsjednički kandidat, bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsjednika DŽoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo “jedva razumljivo” i “jako loše”. – Govor pokvarenog DŽoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš – ocijenio je Tramp na […]

Bajden se obratio naciji: Prepuštam štafetu mlađim generacijama (VIDEO)

Predsjednik SAD DŽo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris i istakao da ”prepušta štafetu” mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane. U govoru koji je označio kako je rekao početak završnog poglavlja pola vijeka u javnoj […]