Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Poslanici izglasali – Zeta samostalna opština

17 Avgust 2022
1 min.
Poslanici izglasali – Zeta samostalna opština

Skupština Crne Gore izglasala je izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i Zakona o glavnom gradu, kojima je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.


Za ta zakonska rješenja noćas su glasala 44 poslanika, protiv su bila dva, a 35 je bilo uzdržano. Zakoni će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Skupština je podržala otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Na sjednici, koja je trajala do iza ponoći, poslanici nisu izabrali četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, jer nijedan od predložena četiri kandidata nije dobio dvotrećinsku podršku.

Naredna vanredna sjednica biće održana u petak, 19. avgusta, kada je na dnevnom redu rasprava o povjerenju Vladi Dritana Abazovića, koju je inicirala Demokratska partija socijalista.

SRNA

Povezani članci

Pahor umjesto Lajčaka specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine

Bivši slovenački predsjednik Borut Pahor mogao bi da zamijeni specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, piše slovenački list Delo. Ljubljanski list navodi da se Pahor, uz pomoć Ministarstva evropskih i spoljnih poslova, na čelu sa bivšom partijskom koleginicom Tanjom Fajon, priprema da stupi na mjesto specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda […]

Đurđev: Manojlovićeve optužbe na račun Parezanovića najbolje opisuje ona narodna – što je babi milo, to joj se i snilo!

Savo Manojlović nije čak ni politički pluskvamperfekat kao mnogi njegovi ideološki srodnici, jer on u političkom smislu nikada nije ni postojao kao relevantan faktor – rekao je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. – On bi volio da se njime bave i Marko Parezanović i BIA, ali riječ je o ozbiljnom čovjeku i ozbiljnoj instituciji koji […]