Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Poslanici izglasali – Zeta samostalna opština

17 Avgust 2022
1 min.
Poslanici izglasali – Zeta samostalna opština

Skupština Crne Gore izglasala je izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i Zakona o glavnom gradu, kojima je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.


Za ta zakonska rješenja noćas su glasala 44 poslanika, protiv su bila dva, a 35 je bilo uzdržano. Zakoni će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Skupština je podržala otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Na sjednici, koja je trajala do iza ponoći, poslanici nisu izabrali četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, jer nijedan od predložena četiri kandidata nije dobio dvotrećinsku podršku.

Naredna vanredna sjednica biće održana u petak, 19. avgusta, kada je na dnevnom redu rasprava o povjerenju Vladi Dritana Abazovića, koju je inicirala Demokratska partija socijalista.

SRNA

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]