Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Posljednji Ford Mondeo za Evropu sišao sa proizvodnih traka

07 April 2022
1 min.
Posljednji Ford Mondeo za Evropu sišao sa proizvodnih traka

Nekada popularni model iz D segmenta spreman je za penziju na Starom kontinentu.

Još prije nekoliko godina je američka marka najavila da će se usredsrediti na SUV i krosover modele u Evropi.

Transformacija portoflija je uveliko počela, pa je tako najpopularniji model Forda sa ove strane Atlantika krosover iz B segmenta – Puma.

Sada je stigla i zvanična potvrda iz Forda – proizvodnja Mondea u fabrici u Valensiji je završena.

Došli su teški dani za kompletan velikoserijski D segment, gotovo da nijedan pripadnik ove klase (sem Passata i Superba) ne može da se pohvali iole solidno prodajom u Evropi.

Tako je i Mondeo poslije gotovo tri decenije duge karijere na našem kontinentu primoran da ode u istoriju.

Ford je već potvrdio da pete generacije Mondea neće biti, bar za ovdašnje kupce.

Podsjetimo, Mondeo je stupio na scenu sada već daleke 1993. godine, i otada je u Evropi prodato više pet miliona primjeraka.

Američki brend potvrdio je da će nakon odlaska limuzine upražnjen prostor u fabrici u Valensiji iskoristiti za uvećavanje proizvodnje hibridnog pogonskog sklopa, kao i za pojačavanje tempa montaže hibridne Kuge.

Povezani članci

Pogledajte kako izgleda potpuno automatizovani parking (VIDEO)

Zgrada pod nazivom Future Car Park se nalazi u poslovnom dijelu grada Hangzhoua u Kini i ima kapacitet od 500 automobila koji se slažu pomoću potpuno automatizovanog sistema. Parking se sastoji od niza ovalnih tornjeva nalik stablu. Tri tornja u centru parkinga budućnosti se koriste za parkiranje automobila, dok tri druga prevoze posjetioce pomoću lifta. […]

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji. Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.    Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli […]