Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Posne griz knedle za supu: Svaka domaćica želi ovaj recept, ne raspadaju se, a jedan sastojak im daje boju

17 Mart 2023
1 min.
Posne griz knedle za supu: Svaka domaćica želi ovaj recept, ne raspadaju se, a jedan sastojak im daje boju

Ako postite isprobajte savršen recept za griz knedle bez jaja.

Domaća supa je nekada bila obavezna za nedeljni ručak, bilo ona sa rezancima ili knedlama. Dešava se da knedle ne uspiju svaki put, ali pomoću nekih trikova šansa za to je mnogo manja. 

Ako volite da jedete supu ili se i dalje pridržavate nedeljne tradicije, onda ne morate da je se odričete ni u toku Uskršnjeg posta. Napravite je od povrća, a griz knedle bez jaja. Postoji jedan trik sastojak koji će obojiti knedle, pa će one izgledati kao da su pravljene sa jajima, a to je kurkuma. 

  • Sastojci:
  • 200 g griza
  • 2 kašike brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica kurkume

Priprema: 
Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomiješajte griz, brašno, so i kurkumu. Lijepo promiješajte, pa postepeno sipajte vodu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smjesa ne smije da bude ni gusta ni rijetka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smjesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta. 

Ako nije post na vodi možete da dodate i jednu kašiku ulja. 

Mondo

Povezani članci

Kanađanin prvi put probao srpsku hranu: Sarmu jeo kineskim štapićima, za kajmak rekao da je majonez

Kanadski bloger Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video-snimcima u kojima degustira hranu iz cijelog svijeta. Posle raznih specijaliteta koje je probao, na red su došli ćevapi, sarma i ajvar. Ove specijalitete, Gaj je nazvao “srpskom hranom”. – Mala zemlja blizu Rusije, mislim – rekao je na početku snimka. Prvo je probao ćevape i lepinju […]

Nevjerovatna i potpuno istinita priča o keruši Gabi, heroju Beograda čiji spomenik i danas stoji u ZOO vrtu

U samom srcu beogradskog “Vrta dobre nade” već godinama stoji statua jednom psu. Ako ste ikada posetili ovo mesto znate da je reč o keruši Gabi, a možda i da na spomeniku piše kako je “njeno srce bilo jače od jaguara”. Ali, ko je bila Gabi i zbog čega je zaslužila ovakav spomenik? Priča o […]