Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

23 Jun 2021
1 min.
Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest opština iz sastava grada usaglasili su se danas o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije, koja će imati info-centre u svim opštinama.


Ćosić je rekao da će osnivači nove turističke organizacije biti Gradska uprava i opštine, te da će u narednih 15 dana svim lokalnim zajednicama biti dostavljeni potrebni dokumenti i akti, o kojima bi predstavnici opština trebalo i zvanično da se izjasne.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu definisana prava i obaveze opština u novoj turističkoj organizaciji, uz mogućnost određenog nivoa autonomnosti opštinskih info-centara i poštovanje potreba svih lokalnih zajednica.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o pitanju regionalne deponije, kao i funkcionisanju opštinskih komunalnih preduzeća, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik i načelnici dogovorili su da što prije budu pokrenute aktivnosti u vezi sa mogućim formiranjem regionalne deponije, kojom bi zajednički upravljali i čiju bi lokaciju zajednički odredili predstavnici grada i opština.

Na sastanku je razgovarano i o ostalim aktuelnim temama i problemima sa kojima se suočavaju lokalne zajednice, te dogovoreno da se sastanci gradonačelnika sa načelnicima opština održavaju redovno i u narednom periodu.

SRNA

Povezani članci

Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

U Ambulanti porodične medicine “Stari Grad” u Istočnom Starom Gradu danas je, povodom Svjetskog dana zdravlja, za učenike područnih škola održano predavanje i podijeljeni paketi neophodni za održavanje oralne higijene, kao i paketi sa zdravim namirnicama. Tim Ambulante održao je kratko predavanje o oralnoj higijeni, kao i o tome šta je zapravo Svjetski dan zdravlja […]

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]