Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

23 Jun 2021
1 min.
Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest opština iz sastava grada usaglasili su se danas o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije, koja će imati info-centre u svim opštinama.


Ćosić je rekao da će osnivači nove turističke organizacije biti Gradska uprava i opštine, te da će u narednih 15 dana svim lokalnim zajednicama biti dostavljeni potrebni dokumenti i akti, o kojima bi predstavnici opština trebalo i zvanično da se izjasne.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu definisana prava i obaveze opština u novoj turističkoj organizaciji, uz mogućnost određenog nivoa autonomnosti opštinskih info-centara i poštovanje potreba svih lokalnih zajednica.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o pitanju regionalne deponije, kao i funkcionisanju opštinskih komunalnih preduzeća, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik i načelnici dogovorili su da što prije budu pokrenute aktivnosti u vezi sa mogućim formiranjem regionalne deponije, kojom bi zajednički upravljali i čiju bi lokaciju zajednički odredili predstavnici grada i opština.

Na sastanku je razgovarano i o ostalim aktuelnim temama i problemima sa kojima se suočavaju lokalne zajednice, te dogovoreno da se sastanci gradonačelnika sa načelnicima opština održavaju redovno i u narednom periodu.

SRNA

Povezani članci

Prekid u vodosnabdijevanju u Istočnom Sarajevu

Obavještavaju se potrošači dijela ulice Ilidžanska, koji se snabdijevaju sa buster-pumpe, da neće imati uredno snabdijevanje do kasnih večernjih časova usljed prekomjerne potrošnje sa rezervoara “Gornje Mladice”. Obavještavaju se potrošači u naselju Katića brdo , koji se snabdijevaju sa PS “Katića brdo” da je usljed kvara na pumpi došlo do prekida u snabdijevanju vodom. Ekipe […]

Pale: Humanitarni bazar za Ivanu, Boška i Jelenu

Na paljanskom šetalištu danas je organizovan humanitarni bazar za prikupljanje sredstava za nastavak liječenja Ivane Bjelogrić iz Istočnog Sarajeva, sedmomjesečnog Boška Guglete iz Srbije i Jelene Muharemović sa Pala. Za nastavak liječenja petogodišnje Ivane Bjelogrlić potrebno je oko 50.000 evra, a za liječenje Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan potrebno je […]