Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Potpuni preokret Denvera: Jokić ponovo opravdao MVP priznanje

15 Maj 2024
2 min.
Potpuni preokret Denvera: Jokić ponovo opravdao MVP priznanje

Košarkaši Denver nagetsa savladali su Minesota timbervulvse rezultatom 112:97 u petom meču polufinalne serije Zapadne konferencije.

Denver je zabilježio treću vezanu pobjedu u seriji i stigao do prednosti od 3:2 nakon što je izgubio prve dvije utakmice na domaćem parketu.

Minesota je nešto bolje započela meč i predvođena Karlom-Entonijem Taunsom imala minimalnu prednost koju je Denver do kraja prve četvrtine ipak uspio da preokrene.

Nikola Jokić je u potpunosti opravdao MVP priznanje koje mu je uručeno prije početka susreta, odigravši izuzetnu prvu dionicu u kojoj bio ubjedljivo najbolji pojedinac.

U drugoj četvrtini, kao i tokom većeg dijela prvog poluvremena, viđena je veoma izjednačena utakmica u kojoj je osim Taunsa, Nikel Aleksander-Voker bio jedina svijetla tačka u igri Timbervulvsa, oslabljenih neigranjem Majka Konlija.

Sa druge strane, Jokić je u svom stilu odličnu poentersku partiju dopunjavao i velikim brojem asistencija kojima je razigravao ostatak ekipe – poprilično neorganizovane u trenucima kada se srpski košarkaš nalazio na klupi.

Neočekivano, Entoni Edvards i Džamal Mari su u prvom poluvremenu bili poprilično nezapaženi.

Najbolji igrač Minesote postigao je samo pet poena u prvom dijelu – nakon kog je Denver imao šest poena prednosti – dok je Mari upisao poen manje.

Međutim, gosti su serijom 7:0 otvorili treću dionicu i preokrenuli rezultat, da bi ostatak četvrtine obilježio Jokić.

Kao i tokom većeg dijela karijere, lako je Jokić izlazio na kraj sa Rudijem Goberom koji nije uspjevao da ga zaustavi. Rutinski je centar Denvera rješavao duele u reketu, usput nastavivši da bilježi asistencije, od kojih su neke bile veoma atraktivne.

Postigao je Jokić ukupno 16 poena u trećem kvartalu i bio najzaslužniji za dvocifreno vođstvo domaćih pred poslednji dio susreta.

Pokušala je Minesota još jednom da sustigne prednost domaće ekipe, ali se Jokiću pridružio šuterski dobro raspoloženi Kentavijus Koldvel-Poup i sa dvije vezane trojke doneo Denveru 18 poena prednosti na sedam minuta do kraja.

Uključio se tada napadački u meč Edvards, ali je Jokić trojkom u lice Goberu zaustavio posljednji nalet Timbervulvsa i potvrdio pobjedu svog tima.

Srpski košarkaš bio je najefikasniji igrač susreta sa 40 poena kojima je dodao sedam skokova i 13 asistencija.

Eron Gordon je ubacio 18 poena i uhvatio deset skokova, dok su Koldvel-Poup i Mari dodali po 16 poena.

Minesotu je predvodio Tauns sa 23 poena, a po 18 su ubacili Gober i Edvards, prenosi RTS.

Naredni meč na programu je u noći između četvrtka i petka u 2.30 po srednjoevropskom vremenu.

RTS

Povezani članci

Problemi novog rukovodstva Džudo saveza – Žalbe koče preuzimanje (VIDEO)

Novoizabrano rukovodstvo Džudo saveza Republike Srpske kojeg čine predsjednik Živko Milijaš, potpredsjednik Jasenko Delić i generalni sekretar Dejan Ćup prvi put se obratilo javnosti nakon što su izabrani na ove funkcije. Oni su vodili pravnu bitku sa prethodnim rukovodstvom Saveza kojeg su smijenili na sjednici Skupštine dok su odlukom Osnovnog suda u Banjaluci upisani u […]

Čelnici Džudo saveza Srpske prijavljeni tužilaštvu za “izvlačenje” 100.000 KM

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović iz Zvornika i sekretar Saveza Siniša Đukić iz Laktaša prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su lažnim fakturama izvlačili novac iz ove sportske organizacije i tako nezakonito stekli korist od oko 100.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Prema našim saznanjima, policija ih sumnjiči da su falsifikovali […]