Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Potraga za rudarom traje već 24 časa, pronađena njegova bušilica

04 Maj 2024
1 min.
Potraga za rudarom traje već 24 časa, pronađena njegova bušilica

– Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita „Mramor“ kod Tuzle i nalazi se na 170 metara ispod zemlje, još uvijek traje.

Spasilačka jedinica duže od 24 časa pokušava doći do zaglavljenog rudara, a pomažu im i rudari, javio je „Avaz“.

Predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić kazao je da je bušilica pronađena, što bi trebalo značiti i da je zaglavljeni rudar negdje u blizini.

Nesreća u rudniku Mramor se dogodila u juče pred kraj treće smjene, kada se obrušila zemlja, pod kojom je ostao zatrpan jedan rudar, koji je prvi kopač u jami.

Kako saznaje portal “Avaza” riječ je o rudaru iz Rapatnice kod Srebrenika, kome je do penzije ostalo još nekoliko godina. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Spasilačka četa nema nikakvih informacija o stanju rudara, a kada će se uspjeti probiti do njega teško je procijeniti, jer se radi o dosta zahtjevnoj akciji tokom koje se obrušeni materijal mora uklanjati i izbacivati, a prostor podgrađivati i osiguravati.

GS

Povezani članci

Košarac: Licemjernost i moralna monstruoznost Majkla Marfija

Odluka Ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da se pokloni bošnjačkim žrtvama u Bratuncu baš na dan kada se u Donjoj Gradini obilježava Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH pokazuje nevjerovatnu količinu licemjerstva i moralne monsturoznosti tog američkog diplomate, rekao je zamjenik predsjedvajućeg Savjeta ministar Staša Košarac. Košarac je […]

Cvijanović: MIP nije Konakovićeva ćaćevina, umjesto da gradi dobre odnose sa prijateljskim zemljama, on ih uporno urušava

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da pismo Elmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju. “To je problem sa bošnjačkim kadrom. Sve što je zajedničko oni bi uzurpirali, odlučivali bi u svoje ime, a onda prodavali […]