Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

19 Septembar 2023
1 min.
Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva lica čiji su inicijali D.R.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, tereti Stupara da je 13. aprila u ugostiteljskom objektu u Vlasenici, više puta rukama udario lice D.R, te ga potom ubo nožem više puta.

Lice D.R. je usljed zadobijenih povreda dobilo krvarenje u trbušnoj duplji.

Stuparu se na teret stavlja da je bio svjestan djela koje je učinio, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nakon potvrđivanja optužnice, Sud je Stuparu produžio pritvor koji može trajati do izricanja prvostepne presude, a najduže dvije godine.

Pritvor je Stuparu produžen zbog bojazni da bi mogao ometati postupak uticanjem na oštećenog, svjedoke, saučesnike ili prikrivače ili da bi mogao ponoviti krivično djelo.

SRNA

Povezani članci

Najavljeni promotivni periodi sa popustom od 50 odsto na ski karte

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić najavio je otvaranje nove zimske sezone na ovoj planini za 12. decembar, uz nove sadržaje i infrastrukturu, sa nizom pogodnosti na ski-karte. Ljevnaić je rekao da se nastavlja sa značajnim ulaganjima u unapređenje sadržaja i infrastrukture na Jahorini, čime se ova planina pozicionira kao vodeća destinacija za zimski turizam […]

Nikad veća podrška predsjedniku Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika pred početak suđenja (FOTO)

Pred Sudom BiH počelo je okupljanje građana i nosioca javnih funkcija u Srpskoj i na nivou BiH pred današnje ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću. Branilac predsjednika Srpske Goran Bubić ranije je rekao, da slijedi izvođenje dokaza odbrane drugooptuženog Lukića i replika dokaza Tužilaštva, zavisno od […]