Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

19 Septembar 2023
1 min.
Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva lica čiji su inicijali D.R.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, tereti Stupara da je 13. aprila u ugostiteljskom objektu u Vlasenici, više puta rukama udario lice D.R, te ga potom ubo nožem više puta.

Lice D.R. je usljed zadobijenih povreda dobilo krvarenje u trbušnoj duplji.

Stuparu se na teret stavlja da je bio svjestan djela koje je učinio, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nakon potvrđivanja optužnice, Sud je Stuparu produžio pritvor koji može trajati do izricanja prvostepne presude, a najduže dvije godine.

Pritvor je Stuparu produžen zbog bojazni da bi mogao ometati postupak uticanjem na oštećenog, svjedoke, saučesnike ili prikrivače ili da bi mogao ponoviti krivično djelo.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]