Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

19 Septembar 2023
1 min.
Potvrđena optužnica protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Srđana Stupara zbog pokušaja ubistva lica čiji su inicijali D.R.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, tereti Stupara da je 13. aprila u ugostiteljskom objektu u Vlasenici, više puta rukama udario lice D.R, te ga potom ubo nožem više puta.

Lice D.R. je usljed zadobijenih povreda dobilo krvarenje u trbušnoj duplji.

Stuparu se na teret stavlja da je bio svjestan djela koje je učinio, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nakon potvrđivanja optužnice, Sud je Stuparu produžio pritvor koji može trajati do izricanja prvostepne presude, a najduže dvije godine.

Pritvor je Stuparu produžen zbog bojazni da bi mogao ometati postupak uticanjem na oštećenog, svjedoke, saučesnike ili prikrivače ili da bi mogao ponoviti krivično djelo.

SRNA

Povezani članci

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima. Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice. Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku […]

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica” donirano oko 300kg riblje mlađi

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica”, na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinje Baševića, donirano je oko 300 kilograma riblje mlađi. Bašević je rekao da je projekat realizovan zahvaljujući ranijem dogovoru sa direktorom Hidroelektrane na Trebišnjici i njihovim mrestilištem za pastrmku. Riba je puštena u vodotokove Bioštice i Kaljine, čime se poboljšava riblji fond […]