Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potvrđena optužnica za neovlaštenu trgovinu celuloznim drvetom

14 Mart 2023
2 min.
Potvrđena optužnica za neovlaštenu trgovinu celuloznim drvetom

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Sime Živanovića za krivično djelo nedozvoljena trgovina, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.


NJemu se na teret stavlja da je kao odgovorno lice u preduzeću “AN Komerc” neovlašteno organizovao promet rudnog, ogrevnog i celuloznog drveta u količini od 32,18 metara kubnih, a čiji promet i prodaja nije dozvoljena.

Navedeno celulozno drvo pronađeno je u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila “Man”, za koje je vozač posjedovao otpremni iskaz izdat od preduzeća “AN Komerc”, a koje je oduzeto i prevezeno na centralno stovarište Žljebovi, Šumskog gazdinstva “Romanija” Sokolac, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je i optužnicu protiv Amara Muzura zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

NJemu se na teret stavlja da je 11. maja 2022. godine na magistralnom putu M1-111 Kula–Stup, u Ulici Ravnogorska upravljajući motornim vozilom marke “golf sedam” udario biciklistu čiji su inicijali A.Đ koji je prilikom pada zadobio teške tjelesne povrede.

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo protiv Aleksandra Antića zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Antiću se na teret stavlja da je 8. decembra 2021. godine motornim vozilom “Golf četiri” udario pješaka čiji su inicijali J.R. koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede u vidu preloma 12. grudnog pršeljena i potres mozga.

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu u februaru registrovano 46 krivičnih djela

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru je registrovano 46 krivičnih djela što je za sedam odsto više nego lani, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela je 86 odsto, naveli su danas iz ove uprave. Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da u Upravi mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima po pitanju […]

Koncert Peđe Jovanovića 30. juna u Palama

Ljetna turistička sezona u Istočnom Sarajevu počeće odličnom zabavom – koncertom Peđe Jovanovića 30. juna na Studentskom trgu u Palama. Koncert je poklon Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo za sve građane i turiste. U Istočnom Sarajevu biće organizovane i brojne manifestacije koje će obilježiti ovogodišnju ljetnu sezonu.