Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ 25. juna u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo

21 Jun 2024
2 min.
Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ 25. juna u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo

Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“, po tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože, biće odigrana u utorak, 25. juna, u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo.

Predstava će biti odigrana sa početkom u 20.00 časova.

Cijena ulaznice je 20 KM.

Ulaznice su dostupne od srijede, 19. juna, na biletarnici Narodnog pozorišta, u terminima od 10.00 – 12.00 i 17.00 – 19.00 časova.

Priča:
Jedne noći jedan veliki glumac ne želi da igra predstavu – protestuje zbog uvredljivog odnosa prema njemu kao čovjeku i uspješnom umjetniku. Njegov bunt i odustajanje od igre koristi kolega glumac bez dara za ozbiljnije uloge, ali sa velikim darom za snalaženje u životu i velike improvizacije u svemu što radi.

Predstava se zahvaljujući njemu i njegovoj snalažljivosti održi, a da nije bila odigrana kao što je napisana. Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka.

Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti.

Povezani članci

U Beogradu otvoren sajam knjiga, mjesto gdje žive pisci

Međunarodni beogradski sajam knjiga otvoren je večeras na Beogradskom sajmu, a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca, među kojima i iz Republike Srpske. Sajam, koji je ove godine organizovan pod sloganom “Riječ je slobodna”, otvorila je Milena Marković, nagrađivana pjesnikinja, dramski pisac i scenarista, […]

Otvorena izložba slika Drage Ivanovića i Radmila Kovačevića

 U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sinoć je otvorena izložba slika Drage Ivanovića sa Pala i Radmila Kovačevića iz Foče, koji su se publici predstavili sa oko 60 likovnih ostvarenja rađenih u tehnikama ulje na platnu, akrilik, pastel, akvarel. “Naši prijatelji, posjetioci i gosti mogli su da vide pejzaže, cvjetne i motive mrtve prirode, crkve, […]