Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata pružiće podršku predsjedniku Srpske

06 Decembar 2023
1 min.
Predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata pružiće podršku predsjedniku Srpske

Predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata pružiće danas u Sarajevu podršku instituciji predsjednika Republike Srpske.

Suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću pred Sudom BiH prisustvovaće delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske Republike Srpske.

Podršku predsjedniku Srpske daće i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv Dodika i Lukića.

RTRS

Povezani članci

Dačić: Srbija spremna da gasi požare i u Republici Srpskoj i BiH

 Srbija je spremna da pomogne u gašenju požara i na teritoriji Republike Srpske, odnosno BiH, ali i u drugim zemljama, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Dačić je dodao da su vlasti Sjeverne Makedonije tražile protivpožarni helikopter “kamov Ka-32” koji može da nosi pet tona vode. “Naše jedinice Sektora za vanredne situacije odlaze […]

Toplotni talas dostiže vrhunac: Ovako će sutra izgledati region

 Toplotni talas dostiže vrhunac. Za petak je aktivno crveno upozorenje za Srbiju, Hrvatsku i veći dio Republike Srpske. Temperature će na područjima gdje je aktivan meteoalarm dostizati u pojedinim dijelovima i 40 stepeni.  Za Banjaluku se predviđa 36 stepeni, a ni u ostalim gradovima u Srpskoj neće biti ništa bolje. U Čačku je danas po […]