Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Premijeru Viškoviću najviše priznanje Opštine Sokolac

30 Juli 2021
2 min.
Premijeru Viškoviću najviše priznanje Opštine Sokolac

Premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću biće dodijeljena Povelja opštine Sokolac povodom Dana i krsne slavu opštine – Svetog proroka Ilije u ponedjeljak, 2. avgusta, zaključeno je na nedavnoj sjednici Skupštine opštine Sokolac.


U obrazloženju odbornicima navedeno je da se Viškoviću najveće priznanje opštine dodjeljuje za ulaganja u ovu lokalnu zajednicu od decembra 2018. godine do sada.

Posthumno priznanje “Zlatna plaketa opštine Sokolac” biće uručena porodici general-pukovnika Slobodana Kezunovića, te Milu Šuki, vlasniku Grafičke radnje “Štamparija – Sokolac”, i doktoru veterinarske medicine Mirku Stanišiću iz Veterinarske stanice Sokolac.

Istim povodom “Srebrne plakete opštine” primiće upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac, Elektrodistribucije Pale, Srđan Knežević, te uspješni privrednik Danko Vučak i uspješni poljoprivrednik Mlađo Živković.

Zlatne značke opštine Sokolac dobiće najuspješniji učenik osnovne i srednje škole, te sportista opštine, perspektivni i uspješni sportista.

Prema programu obilježavanja Dana i krsne slave opštine Sokolac i crkve posvećene Svetom proroku Iliji u ovom mjestu, slavske svačanosti će početi u nedjelju 1. avgusta večernjim bogosluženjem od 17.00 časova i litijom iz porte ovog hrama do zgrade opštine.

Narodna biblioteka Sokolac, povodom Dana i krsne slave opštine i crkve, istog dana u 20.00 časova organizovaće “Pjesničko veče” kod Duhovnog centra Romanijske Lazarice na Sokocu, na kome će svoje stihove čitati književnici i pjesnici Aćim Todorović, Vojin Ostojić i Milutin Savčić.

Na sam dana praznika u ponedjeljak, 2. avgusta u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu Sveta liturgija počeće u 9.00 časova, a potom će uslijediti obred sječenja slavskog kolača.

Slavskom ručku će prethoditi podjela priznanja opštine Sokolac pojedincima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove lokalne zajednice u protekloj godini, prema zaključku Skupštine opštine Sokolac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, dodijeliti priznanja ustanovama, institucijma, organizacijama i medijima koji su doprinijeli uspješnoj borbi protiv širenja virusa korona u vrijeme pandemije.

SRNA

Povezani članci

Raspored redukcije za naredna tri dana

Komunalno preduzeće “Vododod i kanalizacija” objavilo je raspored redukcije vode za subotu, nedelju i ponedeljak. SUBOTA 25.9.2021. GODINE Od 14:00 do 22:00 časova bez vodosnabdijevanja će biti naselje Dobrinja IV, naselje Starosjedilaca i ulica Ive Andrića. Od 06:00 do 14:00 vodu neće imati naselja Vojkovići, Krupac  i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vraca […]

Prvu dozu vakcine primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Prvu dozu vakcine protiv virusa korona primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević. Vasiljević je rekao da je drugu dozu primilo, odnosno da je revakcinisano, 5.836 građana ovih lokalnih zajednica. Prema njegovim riječima, tokom ove sedmice 80 […]