Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Premijeru Viškoviću najviše priznanje Opštine Sokolac

30 Juli 2021
2 min.
Premijeru Viškoviću najviše priznanje Opštine Sokolac

Premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću biće dodijeljena Povelja opštine Sokolac povodom Dana i krsne slavu opštine – Svetog proroka Ilije u ponedjeljak, 2. avgusta, zaključeno je na nedavnoj sjednici Skupštine opštine Sokolac.


U obrazloženju odbornicima navedeno je da se Viškoviću najveće priznanje opštine dodjeljuje za ulaganja u ovu lokalnu zajednicu od decembra 2018. godine do sada.

Posthumno priznanje “Zlatna plaketa opštine Sokolac” biće uručena porodici general-pukovnika Slobodana Kezunovića, te Milu Šuki, vlasniku Grafičke radnje “Štamparija – Sokolac”, i doktoru veterinarske medicine Mirku Stanišiću iz Veterinarske stanice Sokolac.

Istim povodom “Srebrne plakete opštine” primiće upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac, Elektrodistribucije Pale, Srđan Knežević, te uspješni privrednik Danko Vučak i uspješni poljoprivrednik Mlađo Živković.

Zlatne značke opštine Sokolac dobiće najuspješniji učenik osnovne i srednje škole, te sportista opštine, perspektivni i uspješni sportista.

Prema programu obilježavanja Dana i krsne slave opštine Sokolac i crkve posvećene Svetom proroku Iliji u ovom mjestu, slavske svačanosti će početi u nedjelju 1. avgusta večernjim bogosluženjem od 17.00 časova i litijom iz porte ovog hrama do zgrade opštine.

Narodna biblioteka Sokolac, povodom Dana i krsne slave opštine i crkve, istog dana u 20.00 časova organizovaće “Pjesničko veče” kod Duhovnog centra Romanijske Lazarice na Sokocu, na kome će svoje stihove čitati književnici i pjesnici Aćim Todorović, Vojin Ostojić i Milutin Savčić.

Na sam dana praznika u ponedjeljak, 2. avgusta u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu Sveta liturgija počeće u 9.00 časova, a potom će uslijediti obred sječenja slavskog kolača.

Slavskom ručku će prethoditi podjela priznanja opštine Sokolac pojedincima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove lokalne zajednice u protekloj godini, prema zaključku Skupštine opštine Sokolac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, dodijeliti priznanja ustanovama, institucijma, organizacijama i medijima koji su doprinijeli uspješnoj borbi protiv širenja virusa korona u vrijeme pandemije.

SRNA

Povezani članci

SO Sokolac: Od naredne godine Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje

Odbornici Skupštine opštine Sokolac donijeli su odluku da od od sljedeće godine Doma zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” pređe na trezorski sistem poslovanja. Na sjednici je usvojeno 10 izještaja o radu preduzeća, ustanova i organizacija od lokalnog značaja u 2023. godini. Odbornici su predložili da se već početkom sljedeće sedmice traži najbolji način zaštite sredstva Fonda […]

Izbor za Fotomodela regije Istočno Sarajevo 28. aprila

Izbor za Fotomodela regije Istočno Sarajevo održaće se u Istočnoj Ilidži u Grand Event hall-u nedelju, 28. aprila. Na takmičenju mogu učestvovati djevojke starosti od 15 do 27 godine, minimalne visine 168cm. Početak je zakazan za 20.00 časova.