Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Preminuo legendarni košarkaš Dragan Kapičić

24 Jun 2024
1 min.
Preminuo legendarni košarkaš Dragan Kapičić

Nekadašnji košarkaš “Crvene zvezde” i reprezentativac Jugoslavije Dragan Kapičić preminuo je u 76. godini, objavljeno je na sajtu ovog kluba.


Kapičić je za “Crvenu zvezdu” nastupao od 1966. do 1975. godine, a kasnije je bio i funkcioner kluba.

Uz dvije titule prvaka i tri nacionalna kupa, 1974. godine osvojio je i trofej Kupa pobjednika kupova u Udinama, gdje je u finalu protiv “Zbrojovke” ubacio 23 poena i dao ogroman doprinos u osvajanju prvog međunarodnog trofeja u istoriji “Crvene zvezde”.

Bio je reprezentativac Jugoslavije čak 169 puta, i osvajač zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu 1970. godine i 1975. na Evropskom prvenstvu, kao i tri srebrne medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima 1969, 1971. i 1974. godine.

Tokom 80-tih i 90-tih godina 20. vijeka obavljao je funkciju direktora Košarkaškog kluba “Crvena zvezda”, a bio je član Skupštine Kluba u više mandata.

Tokom 2007. izabran je za prvog predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

SRNA

Povezani članci

Partizan napravio veliki skok

Nakon odigranog četvrtog kola Evrolige, neki klubovi su značajno napredovali na tabeli, dok su pojedini imali blagi pad. Najveće iznenađenje, ali ono negativno, priredio je svojim navijačima aktuelni prvaka Evrope grčki Panatinaikos. Atinjani su poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige. Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu […]

Posljednji duel velikana

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Rafaela Nadala meč za treće mjesto na egzibicionom turniru u Rijadu koji nosi simboličan naziv “Slem šest kraljeva”. Turnir u Rijadu nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku teniske “kraljeve” pošto će pobjednik dobiti šest miliona dolara. […]