Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Prije 12 godina, Bolji život trebalo je da se nastavi: Evo ko je minirao nastavak omiljene domaće serije!

27 Oktobar 2021
3 min.
Prije 12 godina, Bolji život trebalo je da se nastavi: Evo ko je minirao nastavak omiljene domaće serije!

Svaki put kada se reprizira mnogima najomiljenija domaća serija “Bolji život”, po rejtingu može da se takmiči sa najnovijim TV naslovima. Tako je bilo i 2009. godine, kada je četvrta repriza po redu obarala sve rejtinge gledanosti.

Velika gledanost je te godine naterala producente da razmišljaju o snimanju nastavka dogodovština Gige Moravca, Emilije, Bobe, Koke, Vikice, Guze. Autor i scenarista prve jugoslovensko-srpske sapunice Siniša Pavić dobio je od tadašnjeg direktora RTS, pokojnog Aleksandra Tijanića, zahtev da napravi predložak o novih stotinak epizoda u kojima bi publika pratila živote junaka i njihovih naslednika u današnje vreme. Dakle – dve decenije kasnije.

– Serija “Bolji život” snimana je iz tri puta od 1986. do 1991. godine. Pošto i ova poslednja repriza na RTS-u ima gledanost od gotovo 40 odsto, pojedini producenti su došli na ideju da snime nastavak i ovim povodom su kontaktirali autora Sinišu Pavića – rekao je tada izvor blizak najplodonosnijem srpskom TV piscu, i dodao:

– Želja je da se snimi priča o tome šta se dešava sa junacima serije u današnje vreme, kao i da se u seriji pojave Bobin sin, a Gigin unuk, Violetin novi muž i još dosta novih likova. Čeka se da Pavić stigne iz Grčke sa odmora, pa da vidi kakva će biti sudbina eventualnog nastavka.

Dragan Bjelogrlić, kome je uloga Slobodana Bobe Popadića bila odskočna daska u glumačkoj karijeri, rekao je tada za Press da je nastavak televizijske serije “Bolji život” dobra ideja.

– Odlična je ideja da se snimi nastavak te, sada već kultne serije. Voleo bih da glumim u njoj, mislim da bi i nove serije takođe bile veoma gledane, ali, kada se snimaju nastavci, uvek postoji opasnost da se baci senka na ono što je pre toga urađeno. U svakom slučaju, treba razmišljati o tome – rekao je Bjela za Press.

Iako su Tijanić i njegov uređivački tim bili zainteresovani za nastavak serije “Bolji život”, do novih 100 epizoda nije došlo na insistiranje Siniše Pavića.

Scenarista nije želeo ni da čuje za nastavak. Čak i nekoliko godina kasnije, kada se glavna glumačka postava okupila kako bi se slikala za jedan magazin i time obeležili 30 godina od početka snimanja.

– Teško je okupiti ljude oko bilo čega, a i ne može danas da se pravi “Bolji život”. Lepo što su svi Popadići zajedno proslavili taj jubilej. Oni jesu glavni akteri priče, ali mnogo je drugih, sjajnih glumaca koji su obeležili tu seriju, a nisu više živi. Kada se radi tako velika priča, nijedna uloga nije mala. Ukoliko bismo sastavili sve što je Bata Živojinović odigrao kao Macola, dobili bismo tri igrana filma. Bio je tu i Mihajlo Vitorović, Danilo Lazović, Radmila Savićević, Miloš Žutić, pa Dušan Poček, kome je hipohondar Jezdimira Uskokovića bila životna uloga. Ne može se reći da su to epizodne uloge, velike su bile i po obimu i sjajno su odigrane – rekao je pre četiri godine Siniša Pavić.

Povezani članci

Velika Britanija: Na velikom putu u najmanjem automobilu na svijetu

Aleks Orkin iz Velike Britanije odlučio je da sjedne u najmanji automobil na svijetu i pređe ovu državu cijelom dužinom. Za to putovanje od 1.400 kilometara biće mu potrebno dvije do tri nedelje. Automobil, zvani Pil P50, dugačak je 137, a visok 120 centimetara. Teži 59 kilograma i može da dostigne brzinu od 56 kilometara […]

Slavimo Svetog Platona: Svetac koji je izdržao 18 dana bez hrane i vode zbog vere u Hrista

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Svetog mučenika Platona. Rođen je u Ankiri Galatijskoj i bio je hrišćanin po rođenju i vaspitanju. Platon nije skrivao svoju vjeru u Hrista nego je javno propovjedao. Zbog toga je bio izveden na sud pred načelnika Agripina, gdje je izložen mučenju. Kada ga je načelnik počeo savjetovati […]