Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Priština na dva dana odgodila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama

22 Novembar 2022
2 min.
Priština na dva dana odgodila kažnjavanje vozača sa srpskim tablicama

Priština je pod pritiskom SAD na 48 časova odgodila primjenu mjere kažnjavanja vozača sa srpskim registarskim oznakama.


Poslije ove odluke, koju je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti objavio noćas na “Tviteru”, na Jarinju su primjetne pojačane snage kosovske policije, javio je RTS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa predstavnicima Srba sa Kosmeta kojima je poručio da je siguran da će kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta.

Američki ambasador DŽef Hovenijer je prethodno objavio da su SAD zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rješenje krize na Kosovu i Metohiji.

“Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 časova primjenu mjere kažnjavanja, kako bi omogućila EU i SAD dalje angažovanje strana na pronalaženju rješenja”, naveo je Hovenijer.

Komandant misije KFora na Kosovu i Metohiji general-major Angelo Mikele Ristuća pozvao je sinoć sve strane da se uzdrže od jednostranih akcija i da spriječe svaku eskalaciju.

Srbi na sjeveru ne žele da mijenjaju srpske tablice sa akronimima gradova na Kosovu i Metohiji, jer im je, kažu, to jedna od posljednjih veza sa centralnom Srbijom. Zbog toga su, ali i zbog odbijanja Prištine da sprovede Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština, prije dvije sedmice napustili institucije u Prištini i na sjeveru Kosova i Metohije, uključujući i više od 500 policajaca.

SRNA

Povezani članci

Dva radnika stradala u Silosu

Dva radnika, od kojih je jedan imao 31, a drugi 23 godine, poginula su u silosu preduzeća “MTI” u Kraljevu, kada se na njih obrušila veća količina piljevine, rečeno je u Policijskoj upravi u Kraljevu. Na mjesto nesreće, koja se dogodila sinoć oko 23.00 časova, izašli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a okolnosti nesreće […]

Vulin preuzeo dužnost direktora BIA

Aleksandar Vulin preuzeo je dužnost direktora Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ od Bratislava Gašića. Svečana primopredaja dužnosti obavljena je u sjedištu Agencije u Beogradu, saopštila je BIA. Vulin je sa čela MUP-a stupio na dužnost prvog čovjeka BIA, dok je Gašić aktuelni ministar unutrašnjih poslova Srbije.