Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Proslava Dana srpskog jedinstva u Nišu, prisustvuju Dodik i Vučić

15 Septembar 2023
1 min.
Proslava Dana srpskog jedinstva u Nišu, prisustvuju Dodik i Vučić

Republika Srpska i Srbija obilježiće danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a centralna svečanost biće održana u Nišu u prisustvu najviših zvaničnika.


Obilježavanju Dana srpskog jedinstva prisustvovaće predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir, kao i brojni drugi zvaničnici i gosti.

Svečanost će biti održana u hali “Čair” sa početkom u 18.00 časova.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Praznik je ustanovljen 2020. godine, kao sjećanje na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Ova bitka spada među najvažnije događaje u srpskoj istoriji, bila je odlučujuća za slom Centralnih sila, jer je mjesec i po dana kasnije, Austrougarska kapitulirala.

SRNA

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]