Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

PSŽ zahvaljujući Mesiju zaradio pravo bogatstvo

22 Septembar 2022
1 min.
PSŽ zahvaljujući Mesiju zaradio pravo bogatstvo

Transfer Lionela Mesija je imao direktan uticaj na fudbalski kvalitet, imidž i prihode Pari Sent-Žermena. Francuski klub je zahvaljujući sjajnom fudbaleru za godinu zaradio 700 miliona evra.

Magazin “El Economista” piše da je PSŽ zahvaljujući Mesiju dobio do deset novih sponzora, a prihodi od sponzorskih ugovora su povećani s tri na osam miliona eera. Neki od tih sponzora su dobro poznati brendovi među kojima su Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Smart Good Things, Volt, Big Cola, Sports Water i Autohero.

Takođe, PSž-u sponzorski ugovor s kompanijom Nike donosi 75 miliona evra godišnje, a potpisan je do 2032. godine.

Mesi je zaslužan i za ogromno povećanje prodaje klupskih dresova. “Sveci” su prošle godine prodali više od milion dresova, a cijena jednog je varirala između 90 i 160 evra. Više od 60 odsto prodanih dresova je nosilo Mesijevo prezime.

Pored toga, Mesi je imao uticaj na profile PSŽ-a na društvenim mrežama. Klub je dobio više od 15 miliona fanova na svim svojim platformama, a ukupan broj je premašio 150 miliona.

PSŽ je dobijao 1.4 miliona fanova sedmično, a na TikToku je prešao granicu od 10 miliona fanova, a na Instagramu je takođe najpraćeniji u odnosu na francuske konkurente.

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]