Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

PU Banjaluka: Zabrana održavanja javnog skupa u Banjaluci

18 Mart 2023
1 min.
PU Banjaluka: Zabrana održavanja javnog skupa u Banjaluci

Policijska uprava Banjaluka, donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja u organizaciji nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto” iz Banjaluke i “BH povorka ponosa” iz Sarajeva, za dan 18. mart 2023. godine u Banjaluci.

PU Banjaluka je rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog okupljanja, te je procijenjeno da postoji realna mogućnost da na istom može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine.

Imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim okupljanjem bilo mnogo negativnih rekacija i da je upućen niz prijetnji organizatoru i učesnicima ovog okupljanja, iz Policijske uprave apeluju na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

RTRS

Povezani članci

Vlada donijela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o osnivanju Јavne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova. Razlozi za osnivanje ove škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. Prethodno je Komisija […]

Dodik podržao Jakova Milatovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je kandidata pokreta “Evropa sad” za predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Dodik je rekao da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podržao Mila Đukanovića, a ako muslimani u Sarajevu smatraju da je Đukanović dobar za njih, to znači da je za srpski narod loš. Predsjednik Srpske je pozvao […]