Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

31 Maj 2023
1 min.
PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

Policija je uhapsila dva lica na Sokocu zbog bespravne sječe šume u mjestu Lisina – Gornje Sajice, kojom gazduje Šumarskog gazdinstvo “Romanija”, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.


Policijskoj stanici Sokolac juče je prijavljeno da lica čiji su inicijali B.B. i D.B. bespravnu sijeku šumu, a nakon uviđaja konstatovano je da je ukupno posječeno pet stabala jele i smrče ukupne mase 11 metara kubnih.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela šumska krađa, nakon čega će protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je nepoznato lice u stambenoj zgradi u Ulici Spasovdanska presjeklo kablove za dovod električne energije.

Policijaci su identifikovali i pronašli izvršioca krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a riječ je o licu čiji su inicijali V.F. iz Istočne Ilidže.

Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Izgradnja memorijalnog spomen-kompleksa ide planiranom dinamikom

Izgradnja memorijalnog spomen-kompleksa posvećenog srpskim civilima stradalim u 20. vijeku odvija se planiranom dinamikom, izjavio je danas gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić. “Park `Sunce` uskoro će dobiti potpuno novi sjaj ispunjen pamćenjem i sjećanjem na naše pretke koji su, nažalost, stradali u našoj regiji samo zato što su bili pravoslavni Srbi. Iskreno mi je žao […]

Počela realizacija projekta “Korak do posla”

U opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Sokolac, Istočni Stari Grad i Trnovo biće realizovan projekat “Korak do posla” čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti, saopšteno je iz grada Istočno Sarajevo, gdje se do 2026. godine očekuje manje od 4.000 nezaposlenih. Riječ je o aktivnostima u okviru projekta “Podrška EU lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza […]