Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

31 Maj 2023
1 min.
PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

Policija je uhapsila dva lica na Sokocu zbog bespravne sječe šume u mjestu Lisina – Gornje Sajice, kojom gazduje Šumarskog gazdinstvo “Romanija”, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.


Policijskoj stanici Sokolac juče je prijavljeno da lica čiji su inicijali B.B. i D.B. bespravnu sijeku šumu, a nakon uviđaja konstatovano je da je ukupno posječeno pet stabala jele i smrče ukupne mase 11 metara kubnih.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela šumska krađa, nakon čega će protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je nepoznato lice u stambenoj zgradi u Ulici Spasovdanska presjeklo kablove za dovod električne energije.

Policijaci su identifikovali i pronašli izvršioca krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a riječ je o licu čiji su inicijali V.F. iz Istočne Ilidže.

Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Planinarstvo – potencijal za dodatni razvoj grada

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić ocijenio je da planinarstvo predstavlja dodatni potencijal za razvoj ovog grada s obzirom na geografski položaj. “Istočnim Sarajevom dominiraju planine – Jahorina, Trebević, Romanija, Treskavica, a i dijelovi Zelengore se naslanjaju na područje grada”, rekao je Ćosić, koji je danas u Istočnom Sarajevu prisustvovao godišnjoj Skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske. […]

Vaskršnja dječija planinarska radionica 6. maja u Trnovu

Planinarsko-sportsko društvo /PSD/ “Treskavica” Trnovo u saradnji sa crkvenom opštinom Trnovo u ponedeljak, 6. maja, organizuje Vaskršnju dječiju planinarsku radionicu. Uz tradicionalni program crkvene opštine Trnovo, malu planinarsku ekipu u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu očekuju različiti sadržaji vezani za planinu i planinarenje. “Najmlađe, nakon bogosluženja, očekuju kviz, nagrade i igre uz naše […]