Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

31 Maj 2023
1 min.
PU Istočno Sarajevo: Dva lica uhapšena zbog krađe jele i smrče

Policija je uhapsila dva lica na Sokocu zbog bespravne sječe šume u mjestu Lisina – Gornje Sajice, kojom gazduje Šumarskog gazdinstvo “Romanija”, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.


Policijskoj stanici Sokolac juče je prijavljeno da lica čiji su inicijali B.B. i D.B. bespravnu sijeku šumu, a nakon uviđaja konstatovano je da je ukupno posječeno pet stabala jele i smrče ukupne mase 11 metara kubnih.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela šumska krađa, nakon čega će protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je nepoznato lice u stambenoj zgradi u Ulici Spasovdanska presjeklo kablove za dovod električne energije.

Policijaci su identifikovali i pronašli izvršioca krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a riječ je o licu čiji su inicijali V.F. iz Istočne Ilidže.

Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]