Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin objavio djelimičnu mobilizaciju: Rusija će upotrebiti sva sredstva da se zaštiti – to nije blef (VIDEO)

21 Septembar 2022
1 min.
Putin objavio djelimičnu mobilizaciju: Rusija će upotrebiti sva sredstva da se zaštiti – to nije blef (VIDEO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je djelimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji.

U svom obraćanju naciji poručio je da Zapad želi da uništi Rusiju.

– Specijalna operacija je bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini. U pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost – rekao je Putin.

Poručio je da je glavni cilj oslobađanje Donbasa.

Istakao je da je ukaz već potpisan.

– Parlament će biti informisan o mjerama koje su potrebne za izvođenje djelimične mobilizacije. Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj cijelovitosti Rusije, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef – naveo je Putin.

Istakao je da je “Zapad prešao svaku granicu”.

– Neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Rusija će, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svijetom, koji prete da izazovu raspad i porobljavanje države – naveo je Putin.

Putinovo obraćanje je posvećeno građanima LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti.

Agencije

Povezani članci

Potpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom

U Moskvi se održala svečanost na kojoj se Putin obratio, a potom i potpisao zvanično pripajanje Rusiji četiri ukrajinske regije. “Znate da su u Donjecku, Zaporožju, Hersonu i Lugansku održani referendumi. Glasovi su prebrojani i ljudi su definitivno odlučili, bez ikakve sumnje. Danas ćemo potpisati sporazume o pripojenju. To je volja miliona ljudi”, započeo je […]

U Kremlju potpisivanje sporazuma o prisajedinjenju Hersona, Zaporožja, Luganska i Donjecka

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održaće u Kremlju govor tokom ceremonije potpisivanja sporazuma o ujedinjenju Luganske i Donjecke Narodne Republike (LNR i DNR), Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom. Ruski predsednik se u okviru svečanosti koja počinje u 14 sati sastaje s liderima oslobođenih teritorija. Kako je najavljeno, Putin će održati opširan govor. Putin je kasno […]